Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Ιδού το πόρισμα για το πανεπιστημιακό

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ιδού το πόρισμα για το πανεπιστημιακόΠρωτοφανή γεγονότα, τεκμηριωμένα με στοιχεία και αριθμούς, για αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ στις προμήθειες ιατρικών υλικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας, καταλογίζει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, σε τρεις Ιατρικές Κλινικές του νοσοκομείου,στις οποίες ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής ο έλεγχος του Σώματος.

Τρεις κλινικές του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας, είκοσι δύο γιατρούς που εργάζονται σε αυτές, και δύο πρώην διοικητές, εμπλέκει το πόρισμα των Σώματος Επιθεωρητών Υγείας που συνεχίζει τους ελέγχους του στο χώρο του νοσοκομείου ερευνώντας συμβάσεις και τιμολόγια προμηθειών ιατρικών υλικών.

Τα ευρήματα του ελέγχου στις υπόλοιπες κλινικές, πρόκειται να συμπεριληφθούν σε ένα δεύτερο πόρισμα όταν θα ολοκληρωθούν οι έρευνες. Σύμφωνα με όσα συμπεραίνουν οι ελεγκτές, η ζημία των ασφαλιστικών Ταμείων από τους χειρισμούς των γιατρών και των διοικητών, για προμήθειες υλικών στις κλινικές Γενική, Νευροχειρουργική και Αγγειοχειρουργική ανέρχεται στο ποσό των 6.766.328,82 ευρώ.

Μάλιστα, εξ αιτίας του γεγονότος αυτού προτείνεται να τεθούν άμεσα σε αργία πέντε κορυφαίοι γιατροί του νοσοκομείου για τους οποίους, όπως σημειώνουν οι ελεγκτές, θα παραγγελθεί πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Ο «Κ» υπηρετώντας, όπως πάντα, τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας για περισσότερη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το πόρισμα των Επιθεωρητών, παραλείποντας απλώς τα ονόματα των εμπλεκομένων, όμως μας συνέστησε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, όπου αναμένεται να προσφύγουν όσοι κατηγορούνται.

http://www.kosmoslarissa.gr/article/9590/

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια: