Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλο λαϊκό κίνημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’

alt

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 40% ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

ΠΑΓΩΜΑ ΤΙΜΩΝ ΤΩΡΑ!

H κυβέρνηση δια στόματος του υφυπουργού Υποδομών Σπ. Βούγιαανακοίνωσε το Σάββατο 8/1 την αύξηση έως 40% των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες (1,2 και 1,4 ευρώ για τις απλές και συνδυαστικές μεταφορές από 1 ευρώ και 45 ευρώ από 35 σήμερα της κάρτας απεριορίστων διαδρομών).

Ανάλογες αυξήσεις επιβλήθηκαν και στις ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες της Θεσσ/κης και μαζί θα ισχύσουν από 1η Φεβρουαρίου .

Οι αυξήσεις αυτές στα εισιτήρια των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς είναι κυριολεκτικά εξουθενωτικές,αφού ένας μισθωτός , που αμείβεται με τον κατώτερο μισθό ,θα χρειάζεται ,περίπου , το 10% των απολαβών του μόνο για συγκοινωνίες !

Οι επικείμενες αυξήσεις στα αστικά μέσα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου στο κύμα αυξήσεων ,που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει !

¨Έχουμε ενώπιον μας βροχή μεγάλων αυξήσεων στα διόδια , στο σιδηρόδρομο , στα ηλεκτρικά τιμολόγια , στο φυσικό αέριο κλπ κλπ , ενώ οι τιμές καλπάζουν ανεξέλεγκτα σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13% και από 5,5% σε 6,5% .Κι αυτά σε μια περίοδο μεγάλης απόλυτης μείωσης των μισθών και έκρηξης της ανεργίας.

Αυτήν την ώρα κλιμακώνονται μεγάλες πανελλαδικές λαϊκές κινητοποιήσεις επιτροπών ,φορέων και πολιτών ενάντια στα διόδια και τις ληστρικές αυξήσεις στις τιμές τους, οι οποίες σήμερα Κυριακή 9/1 και από τις 3-5 μμ λαμβάνουν ευρεία και συντονισμένη έκταση!

¨Ολες οι πληροφορίες κατατείνουν ότι η συμμετοχή πολιτών στις Κυριακάτικες κινητοποιήσεις στα διόδια υπήρξε πρωτοφανής.

Μεγάλες, επίσης , ήταν και οι Σαββατιάτικες 8/1 κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσ/κης ενάντια στις ανατιμήσεις και κυρίως ήταν πολύ ενθουσιώδης και αυθόρμητη η απήχησή τους στο λαό!

Αυτήν την ώρα η φράση ‘’δεν πληρώνω’’ τόσο εξ ανάγκης όσο και ως κίνημα , έχει αρχίσει ναεξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Σήμερα όλο και περισσότεροι πολίτες κάνουν αναγκαστικά ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στις οφειλές στο δημόσιο ,στην απόδοση του ΦΠΑ , στην πληρωμή των λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας ,στην αποπληρωμή τωνδανειακών δόσεων στις τράπεζες ,πληρώνουν με ακάλυπτες επιταγές κλπ.

Ταυτόχρονα ,όλο και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις καταφεύγουν σε εισπρακτικές εταιρείες η και σε πληρωμένους ‘’μπράβους’’ για να εισπράξουν χρωστούμενα , ενώ το ίδιο το κράτος έχει κηρύξει μια ιδιόμορφη καθυστέρηση η και στάση πληρωμών προς τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί του!

Οι μόνοι που μέσα στην κρίση, την ύφεση και τη γενική ανέχεια , εισπράττουν κανονικά και με το παραπάνω , δια ληστρικών επιτοκίων και όρων ,τα λεφτά ‘’τους’’, είναι οι πιστωτές του δημοσίου , με δύο λόγια το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Και αυτό ελέω κυβέρνησης και τρόϊκας!

Αυτήν την ώρα γίνεται όσο ποτέ αναγκαίο ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα με κεντρικό σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ .

Αυτό το κίνημα ,το οποίο έχει , ήδη ,περίπου ξεκινήσει και επεκτείνεται, μπορεί και πρέπει :

  • Να αμφισβητήσει το δημόσιο χρέος και τη νομιμότητα του ως χρέος του ελληνικού λαού.
  • Να διεκδικήσει το πάγωμα και την μείωση των τιμών σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης .
  • Να αγωνισθεί για τη διαγραφή, μεγάλου μέρους του χρέους κλπ και σε αντίθετη περίπτωση την διακοπή αποπληρωμής του.
  • Να παλέψει για την ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες όσον αφορά τις πιο ασθενείς και ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.
  • Να διεκδικήσει την εθνικοποίηση των τραπεζών για ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο τους.

Αυτό το μεγάλο λαϊκό κίνημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ μπορεί να γίνει η μεγάλη αισιόδοξη νότα και η ελπίδα αυτής της χώρας για ανόρθωση ,διέξοδο από την κρίση και μια νέα αναγεννητική προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης και νέας παραγωγικής , κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης !

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

ΠΗΓΗ: http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: