Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η κατάληψη στο υπουργείο υγείας συνεχίζεται


όπως και ο ποταμός παραπληροφόρησης απο τα στρατευμένα στα μεγάλα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα ΜΜΕ.Ζητούν απόσυρση του Σ/Ν και άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρω στα νοσοκομεία.Τι αποφάσισαν οι γιατροί που κάνουν κατάληψη στο υπ. Υγείας.Μετάδοση LIVE της συνέλευσης σήμερα το μεσημέρι από το STOPCARTEL TV.
Μετά από πολύωρη συζήτηση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας που παραμένει υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ιατρικών σωματείων και  οι συμμετέχοντες γιατροί αποφάσισαν:
- Να παραμείνει υπό κατάληψη το υπουργείο Υγείας και το πρωί της Πέμπτης να γίνει στο αμφιθέατρο νέα συνεδρίαση των φορέων και στις 12.30 το μεσημέρι να δοθεί συνέντευξη τύπου.
- Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν μέχρι και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Η Εκτελεστική Γραμματεία της
ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε επί τόπου αποφάσισε να κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 24ωρη απεργία στην Αθήνα και 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ.-2 μ.μ) στην υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν Συνελεύσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβας «η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης που έγινε σε διάλλειμα της συνέλευσης δεν απέδωσε τίποτα θετικό, με τον κ. Λοβέρδο να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, αρνούμενος την απόσυρση του νομοσχεδίου. Το κλίμα που διαμορφώνεται μετά από τις παραπάνω εξελίξεις είναι εκρηκτικό και στην αυριανή σύσκεψη θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις».
Ο κ. Δ. Βαρνάβας καλεί τις Ενώσεις Γιατρών και τους Ιατρικούς Συλλόγους «να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις και να ενημερώσουν την κοινωνία, ώστε να πάψει ο ποταμός παραπληροφόρησης που αναβλύζει από το υπουργείο Υγείας».
Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την 7μελή αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων γιατρών, πρότεινε να γίνει συνάντηση σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν.
Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Το STOPCARTEL TV θα μεταδώσει σήμερα το μεσημέρι ζωντανά τις εξελίξεις στο υπουργείο υγείας


ΠΗΓΗ   stopcartel Newsdesk

Δεν υπάρχουν σχόλια: