Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Οι σούπες, τα μαγειρέματα και η Ελληνική Δικαιοσύνη!!!

Κι' όμως το είδαμε και αυτό στην Ευελπίδων, στο ακροατήριο του Α' Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου: Μία τραπεζοκόμος ( απλός άνθρωπος του λαού, όπως θα λέγαμε πιο γλαφυρά) να έχει το θάρρος να καταθέσει ως μάρτυρας την αλήθεια διαψεύδοντας τους προϊσταμένους της και το δικαστήριο να ρωτά και να ξαναρωτά τα ίδια πράγματα (τα οποία ήταν απλά) διστάζοντας να δεχθεί το προφανές, ότι δηλαδή το κατηγορητήριο ήταν μαγειρεμένο και μάλιστα άκομψα.

Ο λόγος για τη δίκη των δύο αλληλέγγυων φοιτητριών που συνελήφθησαν στις 8.3.2011 μετά από καταγγελία ότι παρεμπόδισαν τη χορήγηση φαγητού σε μετανάστες απεργούς πείνας που νοσηλεύονταν στον Ερυθρό (σχετικό άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εδώ) και κατηγορούνταν για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (308 1α και 309 Π.Κ.) και παράνομη βία (330 Π.Κ) με το ακόλουθο κατηγορητήριο:

Α. Οι κατηγορούμενες ενεργώντας από κοινού και μαζί με .......

έτερο άγνωστο πρόσωπο (για να υπάρχει και σασπένς), το οποίο διέφυγε της σύλληψης και αφού αποφάσισαν να εκτέλέσουν το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δηλαδή να προξενήσουν σε άλλον κάκωση και βλάβη της υγείας τους με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες κίνδυνο για τη ζωή τους επιχείρησαν πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του πλημμελήματος τούτου και συγκεκριμένα ευρισκόμενες εντός του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου νοσηλεύονται τρεις απεργοί αλλοδαποί πείνας, κατόπιν ρητής συναίνεσής τους και για τους οποίους είχε δοθεί εντολή από τους θεράποντες ιατρούς να τους χορηγηθεί τροφή και μάλιστα μικρή ποσότητα αμύλου, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την αρμόδια τραπεζοκόμο του ανωτέρω νοσοκομείου να χορηγήσει σ' αυτούς τροφή πετώντας τους δίσκους που αυτή κρατούσε, πλην όμως η πράξη τους δεν ολοκληρώθηκε για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους δηλαδή γιατί επενέβη ο θεράπων ιατρός.

Β. Οι κατηγορούμενες ενεργώντας από κοινού και μαζί με έτερο άγνωστο πρόσωπο, το οποίο διέφυγε της σύλληψης, χρησιμοποιώντας σωματική βία εξανάγκασαν άλλον σε παράλειψη για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση. Συγκεκριμένα με χρήση σωματικής βίας εξαναγκασαν την τραπεζοκόμο να παραλείψει ενέργεια για την οποία ήταν υποχρεωμένη.

Τώρα τι κατέθεσε η τραπεζοκόμος; Οτι της δόθηκε η εντολή από τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, Αντώνιο Ζαχάρωφ , να πάει τρία πιάτα με φιδέ στους απεργούς πείνας. Οτι οι ασθενείς αρνήθηκαν και εκείνη πήρε τα πιάτα έξω. Οτι ενημέρωσε την προϊσταμένη της και τον δ/ντη της Κλινικής ότι δεν τα δέχθηκαν και ότι της δόθηκε η εντολή να τα ξαναπάει, αλλά τη δεύτερη φορά ο θάλαμος ήταν άδειος (τους είχε βγάλει έξω ο δ/ντης της κλινικής) και άφησε τα πιάτα και έφυγε.

Γι' αυτά τα απλά περιστατικά η μάρτυρας ρωτήθηκε πάνω από τρεις φορές και έδωσε πάντα τις ίδιες απαντήσεις. Οτι δηλαδή "οι ίδιοι οι ασθενείς αρνήθηκαν την τροφή" και όχι οι συνοδοί τους και ότι κανείς δεν έριξε τα πιάτα με τις σούπες κάτω και δεν την εμπόδισε να τις αφήσει.

Βεβαίως οι κατηγορούμενες αθωώθηκαν, αλλά τα ερωτήματα που μας απασχολούν παραμένουν:

Τι είδους δικαιοσύνη έχουμε όταν τέτοιες "σούπες" φτάνουν στο ακροατήριο και γιατί οι δικαστές μας δεν αντιδρούν δραστικά σε τέτοιου είδους "μαγειρέματα". Αν μάλιστα αναλογισθούμε ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που τέτοιες "σούπες" έφτασαν σε καταδίκη, ε.,,, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!!! Λευτεριά στη δικαιοσύνη λοιπόν....
ΠΗΓΗ: http://skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: