Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αποπέμφθηκε η διοικήτρια του «Αλεξάνδρα»

19/04/2011
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Στην απόλυση της διοικήτριας του «Αλεξάνδρα», καθώς και του αναπληρωτή διοικητή, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, μετά την παράδοση του πορίσματος για τις εφημερίες στο νοσοκομείο. Η απομάκρυνση της Έλενας Ρογδάκη έφερε και την πρώτη de facto... συγχώνευση νοσοκομείων, καθώς τη διοίκηση αναλαμβάνει ο διοικητής του μαιευτηρίου «Έλενα», Νίκος Φαλδαμής, ο οποίος θα συνδιοικεί τα δύο νοσοκομεία.
 Σημειώνεται ότι η κ. Ρογδάκη είχε προχωρήσει στην αναστολή των εφημεριών, επικαλούμενη έλλειψη υγειονομικών υλικών και πληρότητα κλινών. Ωστόσο, σύμφωνα με αιφνιδιαστική έρευνα του διευθυντή της Α'' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 37 κενά κρεβάτια, τα οποία φέρεται να κρατούσαν γιατροί για δικούς τους ασθενείς, καθώς και επάρκεια υλικού.
Ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση, το πόρισμα της οποίας έφτασε στα χέρια του σήμερα το μεσημέρι.
Παράλληλα, ασκούνται πειθαρχικές διώξεις εις βάρος της διοικητικής διευθύντριας του νοσοκομείου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής και διοικητικού υπαλλήλου.
Τι έχουν πάθει τα πασόκια όλα μαζί;
Αντί να δουν τις ελλείψεις και να προσπαθήσουν να τις καλύψουν, αυτοί τις κουκουλώνουν και τιμωρούν όποιον τις ξεσκεπάζει. Σας φαίνονται οτι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη την υγεία που καθημερινά παπαγαλίζουν τα Μέσα Μνημονιακής Επέλασης;
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι και στο δικό μας το νοσοκομείο, σε συζήτηση στο Δ.Σ. για το σύστημα εφημεριών , όταν η εκπρόσωπος των εργαζομένων έθεσε και το ζήτημα των ελλείψεων των υλικών, ο ανεκδιήγητος παραδιοικητής της επιτέθηκε λάβρος και την κατηγόρησε ότι πάει  πάλι "ψευδή στοιχεία"( τα προηγούμενα ήταν για την έλλειψη προσωπικού) και παραπλανά το Δ.Σ.
Η γελοιότητα του ισχυρισμού του είναι προφανής και δυστυχώς για αυτόν τον έχουν πάρει πλέον όλοι χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: