Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Λοβέρδος: Φήμες οι ελλείψεις -- Γιατροί: Αυτογελοιοποιείσαι

26/04/2011 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Ψευδείς φήμες χαρακτήρισε για άλλη μία φορά τις καταγγελίες περί έλλειψης υλικών στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Την Κυριακή του Πάσχα επισκέφτηκε το νοσοκομείο Βέροιας, ένα χρόνο μετά την περιπέτεια της υγείας του, όταν πήγε ως ασθενής στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητο του τότε διοικητή του νοσοκομείου, για να κάνει αξονική τομογραφία, αλλά δεν τα κατάφερε επειδή ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργούσε. Αμέσως μετά, είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Αμεση και σκληρή όμως ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα, στον υπουργό Υγείας. «Βλέπει οφθαλμαπάτη» ύπαρξης υλικών στα νοσοκομεία και «είναι δικαίωμά του να αυτογελοιοποιείται», δήλωσε ο Δ. Βαρνάβας. Κατηγόρησε τόσο τον Α. Λοβέρδο όσο και τον Α. Μουσιώνη ότι αυτοί είναι οι «πραγματικοί δολιοφθορείς του δημόσιου συστήματος υγείας».

Στη προχθεσινή επίσκεψη, τον υπουργό συνόδευε ο διοικητής της Α'' ΥΠΕ, Αρης Μουσιώνης. Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο Α. Μουσιώνης χαρακτήρισαν «ψευδείς και άσχετες φήμες» τα όσα διαδίδονται, ότι κινδυνεύουν ασθενείς από έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία.

Ο Α. Λοβέρδος διέψευσε επίσης τις φήμες περί κλεισίματος του Νοσοκομείου Νάουσας ή συγχώνευσής του με το Νοσοκομείο Βέροιας. Εκανε λόγο για συνεργασία των δύο νοσοκομείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού Ημαθίας και έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας να καταθέσει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Οπως είπε, στις 5 Μαΐου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν οι οικονομικές μελέτες για τα οφέλη που θα προκύψουν από τη νέα διαχείριση των νοσοκομείων που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Η ημερίδα θα αφορά τα νοσοκομεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, δηλαδή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως έγινε και στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: