Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ερωτήματα για το ειδικό καθεστώς πειθαρχικής και ποινικής ασυλίας των Πανεπιστημιακών

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε περίπτωση αναφερόμενης διάπραξης παρανομιών που αφορούν την προμήθεια Ορθοπεδικών – Νευροχειρουργικών υλικών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τέθηκαν σε προσωρινή αργία από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 5 ιατροί ΕΣΥ ενώ οι συγκατηγορούμενοί τους Πανεπιστημιακοί Ιατροί δεν τέθηκαν σε προσωρινή αργία. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη επί της απόφασης ούτε επί της ενοχής ή όχι των εμπλεκομένων. Άλλωστε , από χαρακτήρα δεν σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις. Η διάκριση όμως αυτή μεταξύ Πανεπιστημιακών και ιατρών ΕΣΥ οι οποίοι ανήκουν στην ίδια κλινική είναι παράτυπη, παράνομη, προκλητική και αντισυνταγματική . Ενισχύει και αναθερμαίνει την τόσο επιζήμια για το ΕΣΥ αντιπαλότητα μεταξύ Ιατρών ΕΣΥ και Πανεπιστημιακών.
Άλλωστε το σύνταγμα ορίζει ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο ή μήπως δεν είμαστε;
Μήπως θα έπρεπε να επέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως θεματοφύλακας του Νόμου και του Συντάγματος ώστε να τερματισθούν αυτά τα «παραθυράκια» που αποθρασύνουν κάποιους και δημιουργούν θλιβερούς μιμητές;
Δημήτρης Γάκης
Διευθυντής Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων ΕΣΥ
Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης

Όλο τον προηγούμενο μήνα το Ygeianet είχε στη δεξιά πλευρά τη φωτογραφία του κ. Λοβέρδου και το μότο «Μην ξεχνιόμαστε…. Χ και σήμερα (μέρες) μείνανε».
Ορισμένοι νόμισαν ότι αφορούσε την ατάκα του κ. Λοβέρδου ότι θα παραιτηθεί την Πρωταπριλιά!
Κι όμως, αφορούσε κάτι άλλο.
Αφορούσε τη νομοθετημένη δέσμευση του κ. Λοβέρδου ότι την 1η Απριλίου θα έπρεπε οριστικά να κλείσουν τα ιατρεία των Πανεπιστημιακών. Γνωστού όντος ότι ο κ. Λοβέρδος δηλώνει με έμφαση υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος, ενώ διατελεί πιστός υπηρέτης των πανεπιστημιακών, του υπενθυμίζαμε το αυτονόητο, ότι οφείλει να τηρήσει το νόμο.
Ήγγιγε το πλήρωμα του χρόνου, έφτασε η 1η Απριλίου, και ο νομομαθής κ. Λοβέρδος έκανε το αμίμητο: εξέδωσεεγκύκλιο (κλικ εδώ) για να ακυρώσει το νόμο και ν΄ αφήσει για άλλον ένα μήνα ανοιχτά τα ιατρεία των πανεπιστημιακών!
Οφείλουμε λοιπόν ένα δυνατό χειροκρότημα στον κ. Λοβέρδο, τον άνθρωπο που με καταπληκτική ευκολία αλλάζει ρόλους. Από το ρόλο του butler μεταπηδά στο ρόλο του γελωτοποιού. Και τούμπαλιν…
(Υgeianet)

Δεν υπάρχουν σχόλια: