Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ


«ΟΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»!
Από διαδικασία αξιολόγησης θα περνούν όσοι μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο στενό δημόσιο τομέα αποκάλυψε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε πως στόχος της αξιολόγησης είναι«όσοι δεν είναι άξιοι να είναι στο Δημόσιο, να μην συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο». Τη διαδικασία της αξιολόγησης θα αναλάβει το ΑΣΕΠ, παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών.
Με τις δηλώσεις του αυτές ο Γ. Ραγκούσης ανοίγει το δρόμο των μαζικών απολύσεων εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα μετατάσσονται είτε διότι θεωρούνται υπεράριθμοι, είτε διότι κλείνουν επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες.
Η χώρα έχει μπει σε μια νέα φάση δικτατορίας της «τρόικα»!
Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως, βάσει του σχεδίου μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, σε τρία χρόνια θα εργάζονται 200.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε οικονομικό κόστος αυτό μεταφράζεται πως το 2013 το δημόσιο θα στοιχίζει 16 δισ. ευρώ, ένα από τα χαμηλότερα κόστη λειτουργίας δημόσιου τομέα στην ΕΕ ή σε χώρα του ΟΟΣΑ, όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.
Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα μικρό και ποιοτικό στη λειτουργία του κράτος, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε κατά των «τυφλών και οριζόντιων μετατάξεων» και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ένα σύστημα αξιολόγησης όσων τελούν υπό μετάταξη.
«Να δούμε εάν όντως αξίζει κάποιος να περάσει στο Δημόσιο. 'Οποιος δεν είναι άξιος, δεν χρειάζεται να συνεχίσει να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο» τόνισε. Εξηγώντας το άξιος, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι επιμελής, ευσυνείδητος και καλός συνάδελφος.
Ερωτηθείς ποιος θα κρίνει τους υπό μετάταξη υπαλλήλους, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πωςχρειάζονται εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και ότι μόνο το ΑΣΕΠ μπορεί να αναλάβει τέτοια διαδικασία.
Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να λειτουργούν πιλοτικά κάποιες δημόσιες υπηρεσίες και τα απογεύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: