Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αποπέμφθηκε με φάξ ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

03/05/2011  (Υgeianet)

Αργά το μεσημέρι η Ιφιγένεια θυσιάστηκε. Μέσω φαξ αποπέμφθηκε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, διότι με το έγγραφό που απηύθυνε προς τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου (κλικ εδώ) έδινε ένα επιπλέον τεκμήριο ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, ψεύδεται ασύστολα, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις υλικών.
Είναι πλέον προφανές ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση και αντί να παραδεχτεί το προφανές και να ζητήσει συγνώμη, άλλοτε επιδεικνύει αχαρακτήριστη αγένεια και περιφρόνηση και άλλοτε επιτίθεται ακόμη και στους δημοσιογράφους που τολμούν να κάνουν ερωτήσεις.
Όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει τη σημερινή συνέντευξη τύπου (κλικ εδώ) θα διαπιστώσει ότι μόλις παύει ο μονόλογος και αρχίζουν οι ερωτήσεις ξεκινά και η εριστική συμπεριφορά του κ. Λοβέρδου και του Γενικού Γραμματέα κ. Δημόπουλου.
Απομονώσαμε και παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη, το οποίο επιβεβαιώνει τον πολιτικό αμοραλισμό που προαναφέραμε. Ο κ. Λοβέρδος ερωτάται για τη χτεσινή σύλληψη της συναδέλφου στο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Αντί να εκφράσει τουλάχιστον την συμπάθειά του για το διασυρμό και την απερίγραπτη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκε η συνάδελφος δείτε πώς απαντά:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήθελα λίγο να ρωτήσω κ. Υπουργέ για τα Νοσοκομεία, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με ελλείψεις υλικών. Είδαμε ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στις δικές σας απόψεις της ηγεσίας με αυτή των γιατρών, αλλά καθημερινά αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν ελλείψεις στα Νοσοκομεία και διάφορα άλλα προβλήματα όπως η χτεσινή σύλληψη μιας γιατρού μιας επικεφαλής αν δεν κάνω λάθος της εφημερίας στο Αττικό.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νομίζω απαντά η κατάσταση. Ό, τι πήγε να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό με προσχήματα διαφόρων ειδών ο κόσμος το ξέρει. Δεν θέλουμε να επανέλθουμε, η κατάσταση είναι πια στην εικόνα του κάθε πολίτη και εμείς είμαστε εδώ για να προχωρούμε τη δουλειά μας να κάνουμε ό, τι μπορούμε για τη δημόσια υγεία, για τα Νοσοκομεία μας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

Από πλευράς μας θα αξιολογήσουμεστο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαϊου τις περαιτέρω ενέργειές μας. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μετακυλιστούν οι πολιτικές ευθύνες και ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας στις δικές μας πλάτες.
Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: