Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Λεφτά υπάρχουν για Νέου τύπου δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών

Κατάχρηση δακρυγόνων, άκρως δυσανάλογη για το μικρό μέγεθος των επεισοδίων που προκλήθηκαν από τους γνωστούς “μπαχαλάκηδες”, έκαναν τα ΜΑΤ, με ουσιαστικό στόχο να διαλύσουν την πορεία και να την κατακερματίσουν σε πολλά κομμάτια.



Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν σήμερα νέου τύπου δακρυγόνα. Από ένα δακρυγόνο προκαλούνταν πολλαπλές εκρήξεις δακρυγόνων. Ουσιαστικά δηλαδή, δεν έπεφτε ένα δακρυγόνο, αλλά πολλά μαζί μέσα από την κάθε χειροβομβίδα που έριχναν οι ΜΑΤατζήδες.
Είναι εμφανές ότι, ενώ το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ ισχυρίζεται ότι κάνει δραματικές περικοπές στα έξοδά του, με αποτέλεσμα τις ολέθριες συνέπειες στον τομέα της αστυνόμευσης, όπως φάνηκε και από την στυγερή δολοφονία προχτές στην Βικτώρια, προβαίνει σε προμήθειες νέων “όπλων” καταστολής των διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με αστυνομικούς που έχουν υπηρετήσει στα ΜΑΤΥ και έχουν εκπαιδευτεί σε τέτοιου είδους δακρυγόνα (χειροβομβίδες και βλήματα τύπου 555) ήταν απαράδεκτο το ότι έγινε χρήση τους μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Αυτά τα δακρυγόνα, σημειώνουν οι ίδιοι, προορίζονται για ανοικτούς χώρους (π.χ. χωράφια, ανοικτές εθνικές οδοί, κ.ο.κ.). Κανείς ωστόσο από αστυνομία και κυβέρνηση δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα
www.antinews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: