Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Παπατζηλίκια


Στροφή ΝΔ και «ναι» για 40ωρο στο Δημόσιο μετά την “οργή” των ΜΜΕ

Στροφή ΝΔ και «ναι» για 40ωρο στο Δημόσιο
Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής με ευρεσιτεχνίες. Πολιτικό προσωπικό  μικρό και ανίσχυρο αιχμάλωτο μιας κάμερας. Δύο κομματά υπόδουλα και έτσι στις επόμενες εκλογές θα αποφασίσουμε πιο κανάλι θέλουμε να μας κυβερνήσει.
Σε άτακτη υποχώρηση όσον αφορά το 40ωρο στο δημόσιο, εξαναγκάστηκε ο εισηγητής τηςΝΔ στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Χρήστος Ζώης, μπροστά στην εικόνα που άρχιζε να δημιουργείται απο τα ΜΜΕ ότι η ΝΔ, ένα αστικό φιλελεύθερο κόμμα, δεν θέλει να εξισωθεί ο χρόνος εργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Ενώ στην προχθεσινή συνεδρίαση ο κ. Ζώης είχε πει στον υπουργό Εσωτερικών ότι εάν δεν του δώσει τα στοιχεία για τις 45000 θέσεις που εξοικονομούνται από το μέτρο η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη διάταξη, σήμερα αναγκάστηκε να αλλάξει θέση κάνοντας και επίθεση στο Γιάννη Ραγκούση.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Ζώης είπε στον υπουργό: «Προσπαθήσατε να περάσετε μια άλλη θέση σε σχέση με αυτά που είπε η ΝΔ. Εμείς δεν τοποθετηθήκαμε δογματικά αντίθετα στην αύξηση των ωρών εργασίας αλλά σας καλέσαμε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας, ποιο είναι το σχέδιο σας, ποια είναι η μελέτη που έχετε στη διάθεσή σας και κάνετε αυτές τις προβλέψεις. Εσείς εξαπολύοντας μια επικοινωνιακή καταιγίδα είπατε ότι η ΝΔ καταψήφισε.
Η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας και σας αφήνουμε εκτεθειμένο στους δημοσίους υπαλλήλους.»
Σχόλιο: Παπατζηλίκια ΙΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: