Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ΜΑΤ, Κουκουλοφόρους και κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Αντιδράσεις από κόμματα της Αριστεράς αλλά και από το ΠΑΜΕ έχουν προκαλέσει τα επεισόδια που ακολούθησαν της σημερινής μαζικής απεργιακής κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας όπου λίγο μετά τις 2 μ.μ ξέσπασαν επεισόδια από ομάδες ταραχοποιών οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών από την αστυνομία.
Συγκεκριμένα το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και τα επισόδια που ακολούθησαν αναφέρει: ""Όλως περιέργως" οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ’ όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική. Το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες. Οι αγώνες συνεχίζονται αμείωτοι".




ΣΥΡΙΖΑ: Προφανής στόχος η εκκένωση της πλατείας

Για επιχείρηση διάλυσης της σημερινής συγκέντρωσης και "επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

"Η απίστευτη χρήση χημικών σε ένα ατέλειωτο και επικίνδυνο κυνηγητό ανάμεσα σε ΜΑΤ και ανώνυμους κουκουλοφόρους, είχε σαν προφανή στόχο την πλήρη εκκένωση της πλατείας, αλλά και να κάμψει το φρόνημα του υπέροχου κόσμου που περισσότερο από ένα μήνα δίνει τη μάχη για την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματά του, την προστασία της εργασίας. Για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να βγούμε από το μνημόνιο" αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: "Καταγγέλλουμε τους επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την αστυνομική βία και την προκλητικά ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση των ανώνυμων κουκουλοφόρων. Ο λαός και η νεολαία δεν κάμπτονται, αγωνίζονται διεκδικώντας την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και μια νέα πορεία για τον τόπο".



ΠΑΜΕ: "Στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων"

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει τη μαζική σημερινή κινητοποίηση και "καταγγέλλει το στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση των εργατικών αγώνων, την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την αποτροπή της συμμετοχής τους στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις και στο σημερινό απογευματινό συλλαλητήριο".
ΠΗΓΗ:  ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: