Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ;

Δημόσια Υγεία: Σε ιδιώτες τα εργαστήρια. (ΠΡΙΝ)
Το ξεπούλημα στη δημόσια Υγεία δεν έχει ούτε όριο ούτε τελειωμό.
Το τρίο της μνημονιακής συγκυβέρνησης συνεχίζει να μην αφήνει τίποτα όρθιο στην υγεία και σαν λαίλαπα κατασπαράζει τα πάντα.
Μετά τη συρρίκνωση των νοσοκομείων, την κατασυκοφάντηση των γιατρών, την έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σειρά έχει ένας άλλος νευραλγικός κάδος των νοσοκομείων να δοθεί βορά στην ιδιωτική υγεία.
Όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στον τομέα των παραϊατρικών ειδικοτήτων και εργαστηρίων, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι και άλλες ειδικότητες σε ακτινολογικά , αιματολογικά, βιοχημικά και άλλα νοσοκομειακά εργαστήρια, το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα ξεχωρίσει αυτόν τον κλάδο των νοσοκομειακών ειδικοτήτων από το καθεστώς που υπάγονται σήμερα και θα τους εντάξει στο διοικητικό προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς υγείας απαλλάσσονται από το νόμο για τις εργασιακές εφεδρείες μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και με την ένταξή τους στο διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων , αυτομάτως θα υπάγονται και αυτοί στο νόμο για τις υποχρεωτικές εργασιακές εφεδρείες.
Πέρα από το γεγονός ότι σε αυτές τις ειδικότητες παρατηρείται τεράστια έλλειψη , τώρα θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο τομέας των νοσοκομειακών εργαστηρίων.
Οι πρώτες εγκύκλιοι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στις διοικήσεις διαφόρων νοσοκομείων όπως στο Ασκληπιείο Βούλας και στο «Ανδρέας Συγγρός».
Σκοπός αυτού του νόμου που ετοιμάζεται είναι ο εργαστηριακός τομέας των νοσοκομείων να περάσει βαθμιαία στα χέρια της ιδιωτικής υγείας, μετά την τεράστια έλλειψη προσωπικού που θα δημιουργηθεί και που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τις βασικές ανάγκες των νοσοκομείων εργαστηριακά.
Ακόμη και οι διαιτολόγοι θα υπαχθούν στο διοικητικό προσωπικό.
Όπως μας καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι, αυτή θα είναι η χαριστική βολή στη δημόσια υγεία.
Έχει ακουστεί μάλιστα και ο φορέας ιδιωτικής υγείας που είναι έτοιμος να αναλάβει καθ’ ολοκληρίαν το τομέα των εργαστηρίων των δημόσιων νοσοκομείων και όλοι μιλούν για την Βιοϊατρική

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eκτός από τα καθαρά<ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία γιατροί επίορκοι στέλνουν αρρώστους και παίρνουν ποσοστπά, υπάρχουν και κάτι περίεργα "ερευνητικά" λέει εργαστήρια στα οποία καθηγητές στέλνουν τους αρρώστους τους και τους κάνουν παράξενες και πολύπλοκές ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ εξετάσεις που όπως τους παραμυθιάχζουν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να γίνουν στην περίπτωσή τους. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΙΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΟΣΙΩΝΗ ΜΑΣ??????