Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ! Οι αγώνες των εργαζομένων εξαπλώνονται και μάλιστα με ΝΙΚΕΣ!

Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην απαισιοδοξία των κατεστημένα τελετουργικών ”γενικών” απεργιών και κινητοποιήσεων. Να δούμε και τις πολλαπλασιασμένες εστίες αντίστασης του ελληνικού λαού και των εργαζομένων. Και να μιλήσουμε γι’ αυτές. Να μην τις αφήνουμε να πνίγονται στη σιωπή που θέλουν να επιβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το τελευταίο διάστημα οι αγώνες των εργαζομένων κατέγραψαν σημαντικές νίκες στην VODAFONE, στη ΜΕΒΓΑΛ και μόλις χθές στην ΑΓΝΟ. Γιατί δεν μιλάμε γι’ αυτές; Ίσως γιατί δεν τις ξέρουμε. Πρέπει λοιπόν να τις μάθουμε και να τις διαδώσουμε. Η σιωπή μας ωφελεί μόνο αυτό το κατεστημένο και απάνθρωπο οικονομικό και πολιτικό Σύστημα.

Επίσης:

Οι ηρωικοί απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζουν τη μεγάλη και κρίσιμη για όλους τους εργαζομένους μάχη τους. Αυτός ο αγώνας πρέπει επίσης να διαδοθεί. Για να δούν οι πολλοί εργαζόμενοι που σκύβουν ακόμη το κεφάλι ότι υπάρχει η λύση του αγώνα, η μόνη προοπτική για τη νίκη. Η μόνη προοπτική για τη ζωή. Για τις ζωές μας.

Δείτε λοιπόν αναλυτικότερα:


1. VODAFONE – Από ανακοίνωση του “Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ” (14-11-2011):

“Τα σχέδια της Διοίκησης για ελαστικοποίηση της εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας προσέκρουσαν στην άμεση και μαζική αντίσταση των εργαζομένων.

Όπως έχουμε ενημερώσει, από την Πέμπτη 3/11 οι προϊστάμενοι άρχισαν να καλούν τους εργαζόμενους σε ατομικές συναντήσεις, να τους προτείνουν και να τους πιέζουν να αποδεχτούν την μετατροπή των συμβάσεών τους από8ωρες σε 5ωρες με αντίστοιχη μείωση μισθού, ώστε με αυτό τον τρόπο να ‘εξασφαλίσουν’ για 18 μήνες (!) την εργασία τους, διαφορετικά «δεν ξέρουν τι θα γίνει με τη θέση εργασίας».

Απέναντι στις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δεχτούν ως τετελεσμένες τις αποφάσεις της Διοίκησης. Ενημέρωσαν άμεσα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και αποφάσισαν να αγωνιστούν για να σώσουν το ωράριο, τους μισθούς, την θέση τους…”

Τελικά ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ! Περισσότερες λεπτομέρειες και η πηγή:

http://protpatek.wordpress.com/2011/12/01/%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b5-%cf%86%cf%81%ce%b5/

2. ΜΕΒΓΑΛ:

“Απεργία πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ, μετά την απόφαση της διοίκησης να απολύσει έναν εργαζόμενο και ταυτόχρονα να μειώσει τους μισθούς μέσω περικοπών στα επιδόματα. Την επόμενη μέρα της απεργίας, η εργοδοσία προχώρησε σε δύο ακόμα απολύσεις με αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα απεργία από το επιχειρησιακό, αλλά και από το κλαδικό σωματείο. Υπό την πίεση της απεργιακής κινητοποίησης, η εταιρεία επιχείρησε να κάνει ελιγμό, ανακοινώνοντας την επαναπρόσληψη δύο από τους τρεις απολυμένους. Ωστόσο, η απεργία συνεχίστηκε κυρίως χάρη στην επιμονή του κλαδικού σωματείου το οποίο οργάνωσε και συγκέντρωση συμπαράστασης στην οποία μαζεύτηκαν περίπου 800 εργαζόμενοι έξω από την πύλη του εργοστασίου. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να πάθει σημαντική οικονομική ζημιά από γάλα που θα χάλαγε αν συνεχιζόταν η απεργία, η εργοδοσία υποχώρησε πλήρως παίρνοντας πίσω τις απολύσεις και τις μειώσεις στους μισθούς” (20-11-11)

ΠΗΓΗ: http://protpatek.wordpress.com/2011/11/20/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b2%ce%b3%ce%b1%ce%bb/

3. ΑΓΝΟ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ:

“Μεγάλη νίκη πέτυχαν χτες οι εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί Αττικής, οι οποίοι μετά από την 24ωρη απεργία τους κατάφεραν την επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους.

Οι απεργοί, έδωσαν με αυτόν τον τρόπο συντριπτική απάντηση στην εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ., κεφαλαίου και τρόικας. Συσπειρωμένοι στο κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής, στάθηκαν έξω από τις πύλες της εταιρείας και απαίτησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή, αντιμετωπίζοντας τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί προχώρησε προχτές αργά το απόγευμα στην απόλυση τριών πρωτοπόρων εργαζομένων – μέσω εξωδίκων – μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής του Συνδικάτου στην επιχείρηση. Οι απολύσεις αυτές ήρθαν λίγες μέρες μετά την απόλυση άλλων πέντε εργαζομένων της εταιρείας, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται για συνολικό σχεδιασμό της εταιρείας. Από τους 8 απολυμένους, επαναπροσλήφθηκαν οι τρεις εργάτες της Εργοστασιακής Επιτροπής και άλλος ένας που δεν είχε αποδεχτεί την απόλυσή του. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν επιθυμούσαν να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία.
Νωρίτερα, στις 10 το βράδυ, όλοι οι εργάτες σύσσωμοι βρέθηκαν έξω απ’ την πύλη του εργοστασίου ξεκινώντας την απεργία.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, κανείς δεν μπήκε για δουλειά. Ωστόσο, οι εργάτες δεν απάντησαν μόνο στην εργοδοτική επιθετικότητα, αλλά και στην καταστολή των ΜΑΤ. Με παρέμβαση που έγινε μετά από απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία, ο εισαγγελέας ζήτησε να βγουν έξω τα φορτηγά των αντιπροσώπων. Από τις 6 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω απ’ τις πύλες και γύρω στις 8 π.μ. επιχείρησαν να σπάσουν την απεργιακή φρουρά μπροστά απ’ την πύλη, σπρώχνοντας τους εργάτες. Μετά από αυτές τις ενέργειες της αστυνομίας, αντιπρόσωποι εργολάβοι – που συμμετέχουν στη μεταφορά των προϊόντων και ως εκείνη τη στιγμή έπαιρναν αποστάσεις από την κινητοποίηση – συντάχθηκαν με τους απεργούς. Ωστόσο, η δυναμική στάση των απεργών είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μη «σπάσει» η απεργία, αλλά και να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι εργάτες συνέχισαν με επιτυχία την απεργία τους όλη τη μέρα.

Είναι μια σημαντική επιτυχία για ολόκληρη την εργατική τάξη που βλέπει ότι έχει την δύναμη και μέσα από την οργάνωσή της σε ταξική κατεύθυνση μπορεί να μην πληρώσει την κρίση και να περάσει στην αντεπίθεση”
(2-12-11)

ΠΗΓΗ: http://protpatek.wordpress.com/2011/12/02/%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf/
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: