Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι ρουφιάνοι των εργοδοτών και των δανειστών διαπραγματεύονται τους ρυθμούς ληστείας του λαού


Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δε ξέρουμε πόσο ο κυβερνητικός μπαλτάς με την καθοδήγηση της τρόικα θα ακρωτηριάσει το σώμα των αναγκών και των δικαιωμάτων μας αφού σκοπεύουν να πάρουν και  νέα μέτρα στο άμεσο μέλλον.  Άλλωστε αυτό δεν εξαρτάται από τις προθέσεις τους. Αυτοί θα ήθελαν να καθαρίσουν μια και έξω. Από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και του λαού εξαρτάται. Αντιδράσεις κάθε τύπου. Από τα αλευρώματα και τις διαδηλώσεις μέχρι και τις φωνές οργής μέσα στα κόμματα της προδοσίας. Αυτό που μετράνε με κάθε μέσο είναι η πίεση κάτω από το καπάκι του τέντζερη της κοινωνικής οργής.
Σε αυτό χαρακτηριστική είναι και η στάση των κυρίαρχων ΜΜΕ που πάνε να την καθοδηγήσουν, να βάλουν βαλβίδα εκτόνωσης, μετατρέποντας τον τέντζερη από εν δυνάμει βόμβα στα θεμέλια του συστήματος σε ακίνδυνη χύτρα ταχύτητας. Και αν παίζουν τα ΜΜΕ αυτόν τον ρόλο, ακόμα πιο σημαντικό παίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά να τορπιλίζει και να υπονομεύει κάθε δυνατότητα συλλογικής και συνολικής σύγκρουσης των εργαζομένων και το πιο βασικό και κύριο όπλο τους: τη διοργάνωση πανελλαδικής πανεργατικής πολιτικής απεργίας. Για να διωχθεί η κυβέρνηση των Παπαδήμιων και να δοθεί λύση με ένα άμεσο πρόγραμμα αναγκών  και δικαιωμάτων που θα ξεκινά με τη στάση πληρωμών στους δανειστές και τη διαγραφή του χρέους και θα φθάνει όχι μόνο στο σταμάτημα της λεηλασίας του εργατικού εισοδήματος από την εργοδοσία αλλά και στην ανακατανομή του. πλούτου. Ενώ ξέρουν από τη συγκρότηση τούτης της κυβέρνησης ποιος είναι ο στόχος της όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων και απορρίπτουν κάθε πρόταση σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και συμμετέχουν σε διαπραγματεύσεις ύπνωσης τους.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να πούμε ότι τεράστιες είναι και οι ευθύνες των αγωνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και της αριστεράς που ενώ βλέπει που οδηγούνται τα πράγματα δεν οργανώνει τη δέουσα κοινή αγωνιστική απάντηση ανατροπής. Εάν νομίζουν ότι το εργατικό κίνημα ηττήθηκε και το μόνο  που μένει είναι να εισπράξουν ψήφους για «ένα άλλο πολιτικό συσχετισμό» είναι γελασμένοι. Η λαϊκή οργή θα βρει διέξοδο. Θα βρει τρόπους να οργανώσει συνολικούς αγώνες απάντηση στην κατακρεούργηση του. Η λαϊκή εξέγερση που τόσο απεύχεται ο κωλοτούμπας έρχεται όλο και πιο κοντά…
Ο καθένας μας δεν πρέπει να αφήνει ευκαιρία αντίδρασης και αγώνα που να μη συμμετέχει. Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε όλοι έχουμε το δικό μας μερτικό για το οποίο θα είμαστε περήφανοι στα παιδιά μας!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: