Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

01/07/2008 Πρόγραμμα 48/56 ωρών από 1ης Ιουλίου(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΑΝΙΩΝ)

ΠΡΟΣ τον Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Νομάρχη Χανίων

Εισαγγελέα Χανίων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η Γ.Σ. των γιατρών του Γ.Ν. Χανίων αφού πληροφορήθηκε ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την απόφαση της 26ης Ιουνίου, θεωρεί μη σύννομη την «τροπολογία Αβραμόπουλου» για την παράταση του σημερινού καθεστώτος εφημερίας των Νοσοκομείων, αποφάσισε :

1. Την κατάθεση προγράμματος εφημεριών για τον μήνα Ιούλιο που θα κινείται εντός των ορίων των Προεδρικών Διαταγμάτων (48ωρες και 56ωρες εβδομαδιαίως για ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς αντίστοιχα), εναρμονιζόμενοι με την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτό σημαίνει ότι το Νοσοκομείο Χανίων θα μπορεί να καλύπτει με εφημερίες τον Νομό, μόνο την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

2. Στο ενδεχόμενο να μας επιβάλλει η Διοίκηση επιπλέον υπερωριακή εργασία, ζητούμε να μας εξασφαλίσει εγγράφως την αμοιβή της, ενώ ταυτόχρονα την καθιστούμε υπεύθυνη για πιθανά ιατρικά λάθη που μπορούν να συμβούν λόγω παρατεταμένης και εξαντλητικής εργασίας .

Ο αγώνας για την εργασιακή - μισθολογική αξιοπρέπεια των γιατρών και για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ, συνεχίζεται.

ΧΑΝΙΑ 30/6/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: