Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-11-2008

ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» την Τρίτη 11-11-2008
Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν» διανύουμε την 7η εβδομάδα κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Υπ. Υγείας έπραξε το αυτονόητο πληρώνοντας μέχρι και το Σεπτέμβρη τις εφημερίες των γιατρών και τις υπερωρίες των υπόλοιπων εργαζομένων που χρωστούσε από το Μάιο. Σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που καθιστούν τη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου και εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Αιμοδοσία, τα χειρουργεία και η αποστείρωση. Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε, αν δεν εξασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου.
Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους πολίτες ότι και την Τρίτη 11-11-2008 η εφημερία του νοσοκομείου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς παρακαλούνται να καταφεύγουν στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία της ίδιας ημέρας. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς (Διοίκηση του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας, ΕΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ) και ο εισαγγελέας.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, απογευματινών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων επ' αόριστον και το κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.
Η Γενική Συνέλευση των ιατρών εμμένει στην απόφασή της για προγράμματα εφημεριών για το μήνα Νοέμβριο με 2 εφημερίες για τους ειδικούς και 4 εφημερίες για τους ειδικευόμενους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από αύριο ημέρα γενικής εφημερίας τα τμήματα αναισθησιολογικό, χειρουργικό, νευρολογικό, γαστρεντερολογικό, νεφρολογικό και ακτινολογικό δεν έχουν επαρκή αριθμό εφημερευόντων γιατρών για να καλύψουν με ασφάλεια τη γενική εφημερία. Για το αδιέξοδο αυτό αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υγείας. Η Γενική Συνέλευση των γιατρών θεωρεί ότι η υπάρχουσα πρόταση του Υπ. Υγείας για υπογραφή κλαδικής σύμβασης δεν εξασφαλίζει την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσλήψεων, προκειμένου να στελεχωθεί το σύστημα υγείας με γιατρούς και να σταματήσει το σημερινό καθεστώς υπερεργασίας γιατρών, με τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: