Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η Γενική Συνέλευση Γιατρών που έλαβε χώρα σήμερα 10-11-2008 επαναβεβαίωσε προηγούμενη απόφασή της (5-11-2008) με την οποία απορρίπτει την πρόταση του Υπουργού Υγείας για υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την ΟΕΝΓΕ (4-11-2008). Προκειμένου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αυτή οφείλει να εμπεριέχει:

Προσλήψεις τουλάχιστον 2000 ιατρών, μόνιμων επιμελητών και ειδικευομένων και όχι επικουρικών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο 1ο εξάμηνο του 2009, με εγγραφή των αντιστοίχων κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2009, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα (ειδικός ή ειδικευόμενος) που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα. Αν υπάρχει έστω και ένας γιατρός που κάνει πάνω από 7 εφημερίες μηνιαίως μετά την 1-7-2009, τότε η Συλλογική Σύμβαση θα λύεται αυτοδίκαια. Η Συλλογική Σύμβαση πρέπει να περιέχει ρητή δέσμευση ότι οι υπόλοιπες προσλήψεις που χρειάζεται να γίνουν, ώστε να γίνει πραγματικότητα η 1 εφημερία/εβδομάδα, θα γίνουν εντός του 2010.
Εμπεριέχει περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (7-6-08), δηλαδή αυξήσεις των τακτικών αποδοχών στα 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες.
Κατοχύρωση της άμεσης υλοποίησης του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (διαδικασία αξιολόγησης για ατομική εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών μέσα στο 2009 με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής βαθμίδας του αναπληρωτή, ώστε στο μέλλον η ατομική εξέλιξη να γίνεται κατευθείαν από τον βαθμό του Α΄ σε αυτόν του διευθυντή – εκλογή του συντονιστή με δημοκρατική διαδικασία).

Για τους παραπάνω λόγους:
l Συνεχίζουμε την κινητοποίηση που είχαμε εξαγγείλει με προγράμματα εφημεριών για το μήνα Νοέμβριο με 2 εφημερίες για τους ειδικούς και 4 εφημερίες για τους ειδικευόμενους. Εμμένουμε επίσης στην θέση μας ότι ασφαλής εφημερία είναι αυτή που λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση και επομένως δηλώνουμε ότι περικοπές εφημερευόντων δεν θα γίνουν από την πλευρά μας αποδεκτές.
l Καλούμε τους Διευθυντές των τμημάτων και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να ενημερώσουν το Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εφημερευόντων από αύριο 11-10-2008 στο Νοσοκομείο μας. Για την αναστολή της λειτουργίας τμημάτων του νοσοκομείου την πλήρη ευθύνη φέρει το Υπουργείο Υγείας, μη επιλύοντας το πρόβλημα μέχρι σήμερα.
l Σε περίπτωση που διοικητικός προϊστάμενος τοποθετήσει τα ονόματά μας σε προγράμματα εφημεριών, παρά την ενυπόγραφη άρνησή μας να εργαστούμε πέραν του νόμιμου χρόνου εργασίας, τονίζουμε κάτι τέτοιο επισύρει ποινικές, αστικές και οικονομικές κυρώσεις για τον διατάξαντα και θα καταθέσουμε έγγραφες αναφορές (είναι είδη έτοιμες από τους νομικούς συμβούλους του Συντονιστικού).
l Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας την Τετάρτη 12-11-08 από τις 8 πμ και σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10πμ, ώρα που έχει κανονιστεί συνάντηση διαπραγματευτικής ομάδας ΟΕΝΓΕ – Υπουργείου.
l Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13-11-2008 ώρα 10:00.

Η Γενική Συνέλευση Γιατρών του ΠΓΝ «Αττικόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: