Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Εκτός εφημεριών τα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

Εκτός εφημεριών τα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

10 Νοεμβρίου 2008, 18:47

της Παναγιώτας Καρλατήρα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί στα νοσοκομεία «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» και «Αττικόν», παρά τη συμφωνία υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της μεικτής ομάδας (συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ) για τη σύνταξη του ακριβούς περιεχομένου της σύμβασης, οι ενώσεις γιατρών των δύο προαναφερθέντων νοσοκομείων αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αναστέλλοντας τακτικά ραντεβού και χειρουργεία αλλά και «κλείνοντας» τις εφημερίες των νοσοκομείων. Κι αυτό διότι θεωρούν ότι «η πρόταση του υπουργείου δεν εξασφαλίζει την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσλήψεων ούτε βάζει τέλος στο σημερινό καθεστώς υπερεργασίας των γιατρών,με τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας και τους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών».

Και στα δύο νοσοκομεία –που σημειωτέον πρόκειται για τους στυλοβάτες του ΕΣΥ στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά- οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν άμεσα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του «Αττικόν» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι παρόλο που τους κατεβλήθησαν τα δεδουλευμένα, εφημερίες και υπερωρίες, που τους οφείλονταν από τον περασμένο Απρίλιο, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας το αναγκαίο προσωπικό. Αναφέρουν ενδεικτικά ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Αιμοδοσία, η Αποστείρωση και τα χειρουργεία λειτουργούν στα όρια ασφαλείας για εργαζόμενους και ασθενείς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ...
ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ...