Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συνταγή για χρυσές δουλειές

24/01/2010   (ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη για το «κύκλωμα των 4» του υπουργείου Υγείας που κάνει δουλειές, προωθώντας φάρμακα συγκεκριμένης εταιρείας.
 Δύο εβδομάδες μετά τις αποκαλύψεις για το «φαρμακερό» κύκλωμα με τα ανώνυμα-επώνυμα «reports», η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η έρευνα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας Μ. Σαμπατακάκη, δηλαδή... μετ'''' εμποδίων.
*Η πρώτη αναφορά που μας έγινε μετά το δημοσίευμα, αφορά σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείου που συνταγογράφησε σε ασθενή αντί για δύο δόσεις φαρμάκου που χορηγείται σε καρκινοπαθείς -κοστίζει 400 ευρώ η δόση- 17 δόσεις!»
Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει ελεγχθεί και στο παρελθόν από τον ΟΓΑ για υπερσυνταγογράφηση. Και φυσικά, η υπόθεση ουδέποτε κατέληξε στη δικαιοσύνη.
*Την ίδια ώρα το «κύκλωμα των 4» αναζητά νομική υποστήριξη και εξαφάνιση στοιχείων που τους ενοχοποιούν για πράξεις όπως το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών τους.
Για το συγκεκριμένο κύκλωμα, στο οποίο φέρεται πως συμμετείχαν τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας και ένας πρώην νοσηλευτής και νυν διοικητής νοσοκομείου, οι υπηρεσίες που παρείχαν ίσως τελικά να μην περιορίζονταν μόνον στην προώθηση των φαρμάκων συγκεκριμένης εταιρείας.
Οπως μας καταγγέλλουν καλά γνωρίζοντες, οι δύο εκ των εμπλεκομένων φέρεται να παρείχαν «διευκολύνσεις» έναντι αμοιβής για ανεύρεση κρεβατιών σε εντατικές, μέχρι και πώληση (!!!) φιαλών αίματος αντί 500-1.000 ευρώ.
Πάντως, το απόστημα στο χώρο της υγείας είναι αρκετά μεγάλο και δεν περιορίζεται στους «4». Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε σάλος από την πληροφορία πως σε επιτροπή του υπουργείου συμμετέχει στέλεχος πολυεθνικής.
Το θέμα γνωρίζει ο γ.γ. του υπουργείου Γ. Δημόπουλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο..............καθαρός σαν πλυμένο μαντήλι Σαμπατακάκης ερευνά τα άνομα; Πολύ σύντομο το ανέκδοτο. Αυτός δεν είναι καλά-καλά νόμιμα στην θέση του!!!