Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ακούσαμε...


Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του νοσοκομείου.
Ακούσαμε οτι οι συνάδελφοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για το πως γράφονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων και οτι αρνήθηκαν να υπογράψουν αυτά της 22ας συνεδρίασης γιατί δεν αποδόθηκαν πιστά και στην απόφαση έγινε προσπάθεια ωραιοποίησης και στρογγυλέματος της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο.
Στην επίμαχη αυτή συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της σύμπτυξης κλινικών και δραστηριοτήτων του νοσοκομείου εξ αιτίας των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, ειδικά νοσηλευτών, έως ότου έλθει το απαιτούμενο ελάχιστο προσωπικό (100 νοσηλευτές).
Η συζήτησε έγινε στη βάση ότι ο αριθμός των εργαζόμενων νοσηλευτών είναι κάτω του ορίου με τις προφανείς συνέπειες τόσο στους ασθενείς όσο και στους εργαζόμενους, πράγμα που κατά την ώρα της συζήτησης αποδέχθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Ακούσαμε οτι στην απόφαση γράφεται ότι το προσωπικό του νοσοκομείου είναι οριακό !!! (sic) και υπάρχει ανάγκη σύμπτυξης κλινικών ή δραστηριοτήτων
Η προσπάθεια αλλαγής του χαρακτηρισμού και ωραιοποίηση της κατάστασης είναι φανερό ποιούς  εξυπηρετεί , αλλά οι εκπρόσωποί μας τους πήραν είδηση και αντέδρασαν άμεσα.
Οι διοικούντες  πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιπέσει το νοσοκομείο και για ότι πρόκειται από εδώ και πέρα να συμβεί.
Τέτοιες προσπάθειες διαστρέβλωσης της κατάστασης μόνο αγανάκτηση μπορούν να πυροδοτήσουν και να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν δυναμικά αντιμέτωπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: