Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

SOS για νοσηλευτές

20/01/2010 (ΕΘΝΟΣ)

Πάνω από 2.500 αιτήσεις για μετατάξεις νοσηλευτών του ΕΣΥ έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Υγείας.Με αυτές ζητείται η μετακίνηση προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή από πόλη σε πόλη, για οικογενειακούς λόγους.Η έλλειψη νοσηλευτών στο ΕΣΥ, ωστόσο, είναι τόσο έντονη, που η συνυπηρέτηση δεν ισχύει στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι στην Ελλάδα αντιστοιχούν δύο νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι έξι προς 1.000!Τα παραπάνω επισημαίνει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, η διοίκηση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).Οι νοσηλευτές τονίζουν ότι -υπό τις συνθήκες αυτές- το έργο τους καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο. Οσο η χώρα μας δεν προσεγγίζει τα όσα ισχύουν στην Ευρώπη -σημειώνουν- και η πολιτεία δεν επενδύει στο νοσηλευτικό προσωπικό, το ΕΣΥ θα είναι καταδικασμένο.

Η διοίκηση του Ομοσπονδίας εκφράζει τη συμφωνία της με την απομάκρυνση από το ΕΣΥ των εργαζομένων με συμβάσεις stage. Καλούν, όμως, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να φροντίσει για την αντικατάστασή τους, καθώς 1.800 νοσηλευτές έχουν στο μεταξύ αποχωρήσει από το ΕΣΥ λόγω συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: