Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ενταση στην πορεία των νοσηλευτών

18/03/2010
(ΕΘΝΟΣ)

Ενταση επικράτησε στην πορεία των νοσηλευτών προς το υπουργείο Υγείας, όταν απεργοί προσπάθησαν να εισβάλουν σε αίθουσα του υπουργείου για να συναντήσουν την υπουργό Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Οι νοσηλευτές διεδικούν υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, πραγματικές, όπως αναφέρουν, προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενιαία πανεπιστημιακή νοσηλευτική εκπαίδευση, κοινωνική δικαιοσύνη.

Καταβάλλονται τα δεδουλευμένα

Τη μη παρακράτηση του 10% επί των εφημεριών των γιατρών και επί των υπερωριών του υπόλοιπου προσωπικού του ΕΣΥ θα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη, σημείωσε η υπουργός Υγείας, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά το 2010, το πρόγραμμα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ακόμα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι υπεγράφη προχθές, από τον υφυπουργό Οικονομικών, η απόφαση για την καταβολή 36 εκατ. ευρώ για εφημερίες του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα πληρωμής των υπολοίπων ποσών των προηγούμενων μηνών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μουλόπουλος υποστήριξε ότι «ενώ η πολιτική της ΝΔ εξουθένωσε τους γιατρούς του ΕΣΥ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τους εξοντώσει

Κινητοποιήσεις γιατρών στην Κρήτη

Αναταραχή επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αφού από την Πέμπτη ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προχωρησαν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Μαζί με τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο προς τη Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Στο μεταξύ επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις έχει εξαγγείλει για σήμερα και αύριο, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, η Ένωση Εργαζομένων στο Βενιζέλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: