Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Απογοητευτική η σημερινή συνάντηση της Υπουργού Υγείας με την ΟΕΝΓΕ

16/03/2010
(Υgeianet)

Η Υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ υπήρξε απογοητευτική, δείχνοντας αδυναμία να επιλύσει στοιχειώδη ζητήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων και ταυτόχρονα επιδεικνύοντας προθέσεις πέραν κάθε προσδοκίας.

Το μόνο που η κ. Ξενογιαννακοπούλου μπορούσε να διαβεβαιώσει την Εκτελεστική Γραμματεία ήταν η δέσμευση πληρωμής μέχρι το Πάσχα των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2009. Καμία δέσμευση για πληρωμή ολόκληρου του ποσού των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2010, καμία συζήτηση για πρόσθετη επιχορήγηση του κονδυλίου εφημεριών κατά 100 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα έδειξε προθέσεις περικοπής των ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, προκειμένου να χωρέσουν στο στενό πλαίσιο των κονδυλίων που διατίθενται και τα οποία είναι μειωμένα κατά 25% εν σχέση με τις βεβαιωμένες ανάγκες.

Τέλος η Υπουργός, παρά τις επίμονες πιέσεις της ΟΕΝΓΕ, δεν προέβη σε καμιά δήλωση σεβασμού της κλαδικής συμφωνίας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη και θα λάβει τελικές αποφάσεις. Η εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα είναι η γενίκευση των επισχέσεων εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: