Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Τι συμβαίνει με την ΑΡΣΙ του Αττικού νοσοκομείου;



Η κάθοδος της ΑΡΣΙ στο Αττικό νοσοκομείο με ένα τεράστιο ψηφοδέλτιο και είχε πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία.
Πολλά μέλη της ΑΡΣΙ «πρώιμα» και …όψιμα μπήκαν και στο ΔΣ του Αττικού νοσοκομείου με ένα κοινό ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ και δίκαια.
Στη γενική συνέλευση των γιατρών της Παρασκευής κι ενώ είχε αρχίσει η συλλογή και κατάθεση υπογραφών για επίσχεση εργασίας ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ μέλος της ΑΡΣΙ άρχισε να μιλάει για επίσχεση εργασίας μόνο στο πρωινό ωράριο και δημιουργία επιτροπών στο …μέλλον για κλείσιμο της εφημερίας κι ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μ’ αυτούς πού δεν υπογράφουν για επίσχεση ενώ άλλο μέλος της ΑΡΣΙ Αττικού ήταν υπέρ της επίσχεσης και στις εφημερίες κι όπου υπάρχουν κλινικές όπου ικανός αριθμός γιατρών δεν έχει υπογράψει επίσχεση να τροποποιηθεί το πρόγραμμα εφημεριών και να αναλάβουν εφημερία αυτοί που εργάζονται και δεν τους ενδιαφέρει η περικοπή των εφημεριών τους όλο το 2009. (πράγμα λογικό).
Ήταν τόση η επιμονή τους στελέχους της ΑΡΣΙ να μην γίνει επίσχεση και στις εφημερίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση και να αποχωρήσουν οι περισσότεροι γιατροί από τη συνέλευση μέχρι να ληφθεί τελικά απόφαση ότι περιλαμβάνονται και οι εφημερίες στην απόφαση. Υπάρχουν 2 γραμμές στην ΑΡΣΙ ή κάποιο μέλος αυτονομείται;
Άλλο μέλος της 5μελους και υποψήφιος της ΑΡΣΙ για την ΕΙΝΑΠ παραιτήθηκε ξαφνικά από τη 5μελή επιτροπή χωρίς εμφανή λόγο.
Τελικά τι συμβαίνει; Μήπως κάποια ή κάποιο μέλος της ΑΡΣΙ άρχισαν (άρχισε) να γίνονται (γίνεται) … «παράγοντες» στο νοσοκομείο και αποφάσισαν να κρατούν …ισορροπίες που δεν στέκουν ;
Επειδή η αριστερά που αυτοεντάσσεται η ΑΡΣΙ(και δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ) λέει ότι η αλήθεια είναι επαναστατική πως δεν είναι δυνατόν να μην αγγίξουμε το θέμα των εφημεριών των γιατρών όταν έγινε τόση φασαρία για τις «μαϊμού» αμοιβές του υπόλοιπου προσωπικού.
Μήπως στις συνελεύσεις πρέπει να βρισκόμαστε μόνο οι λίγοι γραφικοί που έχασαν πραγματικά δεδουλευμένα ;
Ευπειθώς αναφέρω τα παραπάνω σαν ένα απλό ερωτηματικό.
Απόστολος Πέτρου

Μέλος της ...Τετραμελούς επιτροπής.
ΥΓ. Αυτό για πρώτη δόση κι εξ’ απαλών ονύχων και δεν μιλάω για σένα Κατερίνα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: