Σάββατο 29 Μαΐου 2010

«Μας οδηγούν στη ζούγκλα»

27/05/2010
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Με την κατάθεση των επαγγελματικών τους ταυτοτήτων απειλούν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και μηχανικοί, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός αρνηθεί να τους συναντήσει, όπως του έχουν ζητήσει με επιστολή τους από τις 18 Μαΐου. Κόκκινο πανί αποτελεί, όπως υποστηρίζουν, η διαπόμπευση και η επιλεκτική στοχοποίηση των επιστημονικών και επαγγελματικών τους κλάδων από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, που έχει εξελιχθεί σε «ανθρωποφαγία».

Δημ. Παξινός, πρόεδρος ΔΣΑ: Δεν θα μείνουμε αδρανείς «Η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει ως εχθρούς. Στρέφουν τον ένα κλάδο σε βάρος του άλλου. Μας οδηγούν στη ζούγκλα με κανόνες ζούγκλας», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Παξινός, σε χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, προειδοποιώντας ότι δεν θα μείνουν αδρανείς.

Εκ μέρους των φαρμακοποιών, ο πρόεδρός τους Κ. Λουράντος έκανε λόγο για κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου και κατηγόρησε το Δημόσιο ότι έχει επτά μήνες να πληρώσει τους συναδέλφους του για φάρμακα που ήδη έχουν χορηγήσει, με το ποσό να ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος των γιατρών, Μ. Καλοκαιρινός, στάθηκε ιδιαιτερα στο φαινόμενο διαρροής σημαντικού επιστημονικού κεφαλαίου στο εξωτερικό, που θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα τον επιστημονικό μαρασμό της χώρας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μέχρι σήμερα 1.500 γιατροί έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες και τόνισε ότι δεν πρέπει να φθάσουμε σε κοινωνική έκρηξη.

Με τα ίδια μελανά χρώματα περιέγραψε και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των μηχανικών ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ι. Αλαβάνος, εκτιμώντας ότι μέσα στον επόμενο χρόνο η ανεργία στον κλάδο θα τετραπλασιαστεί. Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι σ'' αυτά δεν περιλαμβάνεται καμία πρόταση καινοτομίας και ποιοτικής αναβάθμισης και ότι σε καμία περίπτωση η κοινωνία δεν θα δεχθεί ότι νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης υποστήριξε ότι αντί να χρησιμοποιείται η πρακτική της στοχοποίησης των επιστημονικών φορέων, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, που θα χαρακτηρίζεται από ισονομία και ισοτιμία για όλους τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: