Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κρατικό Νίκαιας: τα είπαν στην υπουργό



28/05/2010
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Υγείας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Κρατικού Νικαίας» διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών χωρίς περικοπές.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν ότι, εξαιτίας της διαχρονικής έλλειψης προσωπικού, λειτουργούν μόλις 4 απ'' τις 12 χειρουργικές αίθουσες, με αποτέλεσμα η αναμονή για τακτικό χειρουργείο να ξεπερνά και τους έξι μήνες. Παράλληλα, στα τακτικά ιατρεία η αναμονή για ραντεβού φτάνει και τους 3 - 4 μήνες, ενώ στα τμήματα, στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια, μία νοσηλεύτρια έχει στη φροντίδα της 20 - 40 ασθενείς.

Απαίτησαν ακόμα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών που οφείλονται στους εργαζομένους για τους μήνες Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη, καθώς και των εφημεριών των γιατρών για τους μήνες Μάρτη και Απρίλη, χωρίς περικοπές.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε προχθές πως εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τις εφημερίες και υπερωρίες του Μάρτη, όμως, για παράδειγμα στην περίπτωση του Γενικού Κρατικού Νικαίας το κονδύλι για τις εφημερίες υπολείπεται κατά 25.000 ευρώ.

Πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 300 νοσηλευτές, 100 άτομα παραϊατρικό προσωπικό, 100 βοηθητικό και 50 ιατρικό για να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο. Πάντως, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου, καθώς δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος. Μάλιστα, ο μοναδικός στεφανιογράφος δεν λειτουργεί εδώ και 2,5 χρόνια, καθώς παραμένει χαλασμένος.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων, παραδέχθηκε πως υφίστανται περικοπές στα κονδύλια για τις υπερωρίες και τις εφημερίες, αλλά υποσχέθηκε ότι θα δοθεί άμεσα λύση. Οσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, υποσχέθηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο νοσοκομείο στους επόμενους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν.

Ναυαρχιδα: Ειναι φανερό οτι την ίδια περιπαικτική κασέτα βάζει να παίζει και σε άλλα νοσοκομεία η συνέχεια του "απόλυτου τίποτα". Μήπως ήρθε η ώρα να πάρει το τσαντάκι της και να φεύγει?

Δεν υπάρχουν σχόλια: