Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

«Γιατί καθυστερούν οι προσλήψεις νοσηλευτών»



... Στις καθυστερήσεις που σημειώνονται εδώ και χρόνια στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού αναφέρθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής τον απολογισμό του ΑΣΕΠ, ο Γιώργος Βέης ουσιαστικά «πέταξε» το μπαλάκι μακριά από το ΑΣΕΠ, λέγοντας ότι το Συμβούλιο προχωρά γρήγορα τις διαδικασίες. Ωστόσο, για λόγους που όπως ο ίδιος, είπε, μέχρι σήμερα δεν έχει καταλάβει, οι προσλήψεις κάπου «κολλάνε», δεν προχωράνε και χρονοτριβούν.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα των 3000 προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού που, όπως είπε, από πλευράς ΑΣΕΠ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκυρότητας τους, ενώ παραμένει να εξεταστούν μόνο ορισμένες ενστάσεις.

Αναφέρθηκε ακόμη και στις θέσεις που μένουν κενές μετά από κάθε προκήρυξη στα νοσοκομεία. «Από τα 100 άτομα που εγκρίνεται η πρόσληψή τους σε διάφορα νοσοκομεία, τα 40 δεν την αποδέχονται, καθώς μπορεί να κάνει και ένα χρόνο η έγκριση του διορισμού τους και μέχρι τότε έχουν βρει αλλού δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βέης.

Πηγή: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: