Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

«Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ»

Εγινε το αναμενόμενο: «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ», όπως θα έλεγε και ο σύντροφος μας, μακαρίτης πια, δικηγόρος Γ. Κουντούνας.

Απ’ ότι διαβάζουμε σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ "Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που έχουν κηρύξει για την Τρίτη τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας θα στείλει εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσει ομαλά το λιμάνι την Τρίτη".

Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι οι ναυτεργάτες θα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δικαστικές αποφάσεις και θα απεργήσουν όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Γ.Μανουσογιαννάκη, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «Στέφενσων», δήλωσε χτεςσε δημοσιογράφο του "Βήματος":

«Μην ψάχνεις τρύπα στο δεκάρικο. Επιτίθενται σε όσους στέκονται εμπόδιο στη βάρβαρη πολιτική. Είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω; Σαν σκλάβος να αποδεχτώ; Αν στην κάθε επίθεση Πεταλωτή-Παπανδρέου υποχωρούσα, θα πήγαινα να βλέπω τηλεόραση...Δεν ταιριάζουν αυτά σε ανθρώπους που διεκδικούν». Μάλιστα για τις μηνύσεις λέει: «Ούτε κλεφτρόνι ήμουν, ούτε χασισέμπορας.Εμείς παίρναμε αποφάσεις για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως τα αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα μας φοβίσουν οι μηνύσεις».

Από την άλλη ο εκπρόσωπος προπαγάνδας της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτής απολογούμενος σε δημοσιοκαφρικό τσιράκι του εφοπλιστή Αλαφούζου προανάγγειλε ότι η απεργία των ναυτεργατών θα χτυπηθεί από τις δυνάμεις καταστολής: «θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν θα ξανασυμβεί αυτό, δεν θα επιτραπεί να ξανασυμβεί αυτό», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τελευταία απεργία των ναυτεργατών.

Αύριο θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα. Οσοι/ες μπορούμε ας είμαστε στο λιμάνι του Πειραιά να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στους απεργούς.
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: