Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

SKY TV :Στον "απινιδωτή" το ΕΣΥ

Οι προμηθευτές είπαν ότι δεν έχει αλλάξει τιποτα ως προς τις διαθέσεις τους

14/06/2010 | 19:30 Τελευταία Ενημέρωση 19:30 14/06/2010


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει το υπουργείο Υγείας αν οι προμηθευτές δεν αρχίσουν και πάλι να τροφοδοτούν με υλικά τα νοσοκομεία.

Ωστόσο, πήγες του υπουργείου εκτιμούν ότι μετά τις σημερινές προτάσεις των γενικών γραμματέων Υγείας και Οικονομικών οι προμηθευτές θα αρχίσουν και πάλι τις προμήθειες ιατρικού υλικού.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση η έκπτωση για την αποπληρωμή των χρεών του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές από 18% με 19%, που ήταν αρχικά, έπεσε στο 13 - 14%.

Πάντως, μετά τη συνάντηση με τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων οι προμηθευτές είπαν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τις διαθέσεις τους.

Νωρίτερα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διαμήνυσε ότι ''το πάρτι στο χώρο της Υγείας έχει τελειώσει, και θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο’’.

Οι αντιδράσεις
«Το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όρια του» σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος. «Όλοι οι παράγοντες του χώρου υγείας πρέπει να δείξουν θετικό πνεύμα υπέρβασης της κρίσης» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριόπουλος πρέπει να γίνουν αλλαγές στην υγεία ανεξάρτητα από τον έλεγχο της τρόικας, γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην υγεία οφείλουν στους πολίτες μια πιο ευπρεπή περίθαλψη.

«Χάθηκαν 7 μήνες από την ημέρα που η κυβέρνηση ανέλαβε τη διοίκηση του τόπου και δυστυχώς στο διάστημα αυτό χάθηκαν χρήματα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσίαδης για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ανέρχεται στα 5,1 δις. ευρώ, προσθέτοντας ότι οι έλληνες ασφαλισμένοι πληρώνουν 12,5% επί της αξίας των φαρμάκων ενώ οι βέλγοι ασφαλισμένοι 40%.

«Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν 10 χρόνια» υπογράμμισε.

Επίταξη των προμηθευτών ζήτησε ο πρόεδρος των γιατρών στον «Ευαγγελισμό» Ηλίας Σιώρας.

Να αναλάβει η κυβερνηση τις ευθύνες της ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
(ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΧΤΙΚΑ VIDEO)

Δεν υπάρχουν σχόλια: