Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο Κάπτεν- Σαλάμης και το πλήρωμά του!




Ο Κάπτεν- Σαλάμης άφησε ιστορία στην πορεία πλεύσης της Ναυαρχίδας.
Ως Υπο-γύναρχος γαρ με πλήρωμά του από τις Αρετ-ούσες τον κ. Κάσσα, Συκότη, Λογά , Χολέρα κλπ και τους Ικα-σσάριούς του κ. Πατσαβούρα, Μπαταλιασμένο, Γραψίδι, Οικονομίδη κλπ και με πολλούς συνεργατο-μούτσους, κουμπαρο-λοστρόμους κλπ , άρχισε τις πειρατείες στις Δυτικές Ακτές και τα παράλια. Τα λάφυρα που μάζεψε , να ζήσουν οι καραβο-συνεργάτες του, γενεές δεκατέσσαρες.
Τέσσερεις μπαρκαρισμένοι από ξένα λιμάνια , τρείς Εσυ-τίαρχοι ο Βαρεμένος, Κεφάλας και αργότερα ο Κατσίμ στασίασαν για την πειρατική πορεία του πλοίου και αργότερα ο Λεκτ-άριους Γιάνν.
Τότε ο Σαλάμης που ήδη αναβαθμίστηκε σε Γύν-αρχο από το Πανεπιστημιάν- Σαράϊ, διέταξε οι Εσυ-τίαρχοι να εκδιωχθούν από το πλοίο εν ώρα νυχτερινής πλεύσης καταμεσής του πελάγου.
Ο Βαρεμένος πρόλαβε και επιβιβάστηκε σε μικρή βάρκα και έφτασε σε ασφαλές Νοσοκομ-λιμάνι.
Ο δε Κεφάλας ρίχτηκε ως βορρά στα ψάρια, μπόρεσε όμως ως δεινός κολυμβητής να κολυμπήσει στο πλησιέστερο λιμάνι και να καταγγείλει στους καραμπινιέρους τον Κάπτεν- Σαλάμη και την παρέα του.
Ο δε Κατσίμ είχε το χειρότερο τέλος,.Δεν πρόλαβε να πεί κιχ και κρεμάστηκε στο κατάρτι για παραδειγματισμό.
Η Ναυαρχίδα πήρε νερά από τα ρήγματα που προξένησε ο Κάπτεν -Σαλάμης .
Το Πανεπιστημιάν-Σαράϊ συνεδρίασε εκτάκτως και στέλνει στις 31 Ιουλίου του 2010 το Σαλάμη στο ράφι του μπακάλικου και στα αζήτητα λόγω γήρατος βάζοντας τον κ. Κάσσα Υπο-γύναρχο για να βουλιάξει μια και καλή την Ναυαρχίδα.

Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: