Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Στις αρχές του 2011 η νέα προκήρυξη προσωπικού στο ΕΣΥ


Για τις αρχές του επόμενου έτους μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν, οι 3.771 νέες θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Τη σχετική προκήρυξη αναμένεται να εκδώσει τη σχετική προκήρυξη, στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος μόνο όσοι έχουν ενταχθεί στον ετήσιο κυλιόμενο πίνακα, όπως άλλωστε προβλέπει και ο πρόσφατος νόμος που τροποποίησε τη διαδικασία διορισμών στο ΕΣΥ.
Η προκήρυξη θα είναι διευρυμένη κατά… 771 θέσεις – από όσες είχαν αρχικά ζητηθεί – ενώ οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού θα είναι πολύ περισσότερα.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι η Νοσηλευτική όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης (ΠΕ – ΤΕ - ΔΕ), η Μαιευτική, η Ραδιολογία – Ακτινολογία, τα πληρώματα ασθενοφόρων, οι τεχνολόγοι, οι παρασκευαστές, οι χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και άλλες.
Μέσα στον Δεκέμβριο θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να καταρτιστεί ο κυλιόμενος πίνακας ο οποίος θα περιλαμβάνει για κάθε υποψήφιο τα κύρια και επικουρικά προσόντα, τις ιδιότητες και τα βαθμολογούμενα κριτήρια.
Αφού ολοκληρωθεί και η διαδικασία των ενστάσεων, θα προκύψει ο οριστικός κυλιόμενος πίνακας που θα ισχύει μέχρι την κατάρτιση του επόμενου.
Όσοι περιλαμβάνονται στον πρώτο ετήσιο κυλιόμενο πίνακα θα εντάσσονται αυτόματα και στους επόμενους.
Σύμφωνα με το νέο νόμο, εάν κάποιος από τους υποψηφίους δεν αποδεχτεί το διορισμό ή παραιτηθεί αμέσως μετά την τοποθέτησή του, θα αποκλείεται για τρία συνεχή χρόνια από τους κυλιόμενους πίνακες.
ΠΗΓΗ: www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: