Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο




Την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους αποφάσισε η κυβέρνηση εξαιρώντας …σκυλάδικα (χώροι άνω των300 τμ.) και … καζίνο (τζιζ) με τη δικαιολογία την προστασία των Ελλήνων από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.
Θα μπορούσε να πει κανείς καλά κάνει ενδιαφέρεται για την υγεία μας , άλλωστε το μέτρο δεν κοστίζει και το ΔΝΤ δεν έχει αντίρρηση.
Η αναφερόμενες καθημερινά από τα εφοπλιστικά και τα κρατικά ΜΜΕ μετατάξεις προϊόντων βασικών ειδών διατροφής στο ψηλό ΦΠΑ , η θρυλούμενη εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης (με το ψευδεπίγραφο πρόσχημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, και της «κοινωνικής δικαιοσύνης») , την αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ (με το νεολογισμό του …εξορθολογισμού των τιμολογίων) και η παράλληλη μείωση μισθών και συντάξεων δεν βλάπτουν την υγεία των ελληνικών νοικοκυριών; Φανταζόμαστε όλοι τι θα γίνει με τη αύξηση αν η ΔΕΗ αυξήσει τα τιμολόγια και το πετρέλαιο αυξηθεί τι θα γίνει με τη θέρμανση των σπιτιών και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Επιβαρύνει το …ψύχος την επίπτωση των νόσων; Ήδη σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ελλάδα κατέχει ψηλό δείκτη επίπτωσης των καρδιακών επεισοδίων του χειμώνα που πλησιάζει αυτό των βορείων χωρών λόγω ελλιπούς θέρμανσης και μόνωσης των κατοικιών. Η θέρμανση για τη κυβέρνηση προφανώς είναι είδος πολυτελείας και το …γάλα επίσης !
Αφού , λόγω μείωσης της κατανάλωσης η κυβέρνηση απέτυχε να εισπράξει από την αύξηση του ΦΠΑ στρέφεται σε νέα μέτρα που έχουν στόχο την είσπραξη από τις ανελαστικές δαπάνες (βασικά είδη διατροφής , ενέργεια , μεταφορές) των ελλήνων οδηγώντας τους στην πλήρη εξαθλίωση. Αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες για αύξηση των αυτοκτονιών λόγω χρεών προφανώς δεν προάγεται η …υγεία των αυτοκτονούντων και των μελών των οικογενειών τους.
Φυσικά όλα αυτά είναι για το καλό της πατρίδας και η στήριξη της εξαθλίωσης των Ελλήνων έχει και το στοιχείο του «πατριωτισμού» όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός και ο «Εν Καμίνι» συνεργάτης του κος Φώτης Κουβέλης καθώς και τα φασιστοειδή συνοδοιπόροι στο μνημόνιο .
Άραγε ενδιαφέρονται να προστατέψουν την υγεία μόνο με τη διακοπή του καπνίσματος ή απλά μας δουλεύουνε ψιλό γαζί ;
Στο κάτω- κάτω ας μας αφήσουν να διαλέξουμε το …τρόπο θανάτου !
Απόστολος Πέτρου
Καρδιολόγος


σημείωση : Η γελοιογραφία είναι από τη εφημερίδα το Ποντίκι και το σχετικό αρθρο είναι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: