Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Παιχνίδια στην πλάτη των νοσηλευτών

Η κατάσταση του νοσοκομείου σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού είναι γνωστή σε όλους, εκτός από την «πεφωτισμένη» διοίκηση που παριστάνοντας ότι όλα βαίνουν καλώς ,με περισσό θράσος δηλώνει ότι το προσωπικό που έχουμε φθάνει για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στη προσπάθεια του να εξωραΐσει την κατάσταση ο Διοικητής (καθηγητής ων) παρουσίασε στη ΔΥΠΕ στοιχεία για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που «τα ζήλεψαν οι άλλοι διοικητές των υπόλοιπων νοσοκομείων !!!» όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κύριε καθηγητά μου όταν μετράμε νοσηλευτές δεν μετράμε και τα δένδρα του διπλανού στρατοπέδου. Πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι τους βγάλατε 48 παραπάνω από αυτούς που στην πραγματικότητα έχει το νοσοκομείο που πειραματίζεσθε να διοικήσετε;

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα τμήματα έχουν κατά μέσο όρο 11νοσηλευτές τότε με τον δικό σας εντελώς πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο καταμέτρησης μπορείτε να ανοίξετε άλλες 4 κλινικές !!! (να διδάξετε το μαγικό και στους άλλους διοικητές , να χαμογελάσουν λίγο)

Από ότι φαίνεται οι διαβεβαιώσεις σας ότι σέβεστε το έργο των νοσηλευτών και ότι κατανοείτε τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται είναι στάχτη στα μάτια τους και γλύκες για τα αυτιά τους στο αμφιθέατρο.

Μάθαμε ότι παραστήσατε και τον προσβεβλημένο όταν σας επισκέφθηκαν το σωματείο των εργαζομένων και οι προϊστάμενοι των τμημάτων να διαμαρτυρηθούν.

Δεν έχετε το δικαίωμα να προσβάλλεστε όταν χρωστάτε στους εργαζόμενους 9000 ρεπό , το μεγαλύτερο μέρος, στην καλύτερη περίπτωση, των κανονικών αδειών , την προοπτική να συνεχίσουν να εργάζονται με ένα ή κανένα ρεπό με δύο ή τρείς νύχτες την εβδομάδα και προσπαθείτε με φτηνά κολπάκια να τους ξεγελάσετε.

Εσείς προσβάλετε βάναυσα την νοημοσύνη όλων μας και το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας εξοργίζετε ακόμη περισσότερο, όχι γιατί δεν μπορείτε να διεκδικήσετε προσωπικό για το νοσοκομείο που παριστάνετε ότι διοικείτε αλλά για την πρόθεσή σας να μας κοροϊδεύετε πράγμα που κανείς δεν σας το επέβαλλε ,ούτε η εντελλόμενη αυστηρή δημοσιονομική πολιτική αυτών που σας τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση.

Οι αδύναμες δικαιολογίες σας ότι δήθεν παραπλανηθήκατε από τη Διευθύντρια της Ν.Υ. (γνωστή για τα μαγειρέματα) μας κάνουν να χαμογελάμε με λύπη γιατί δική σας επιλογή και απόφαση ήταν να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία που σας έδωσε και όχι αυτά που όπως μάθαμε σας είχε δώσει η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Αν δεχθούμε ότι εξαπατηθήκατε τότε θα πρέπει σαν διοίκηση να πάρετε μέτρα εναντίον αυτού που σας εξαπάτησε. Αποδείξτε το.

Όσο για την διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με την μέχρι τώρα στάση της έχει κάνει φανερό και στους τυφλούς ότι δουλεύει μόνο για τα προσωπικά της συμφέροντα αντί για τα συμφέροντα του νοσοκομείου και των νοσηλευτών όπως έχει υποχρέωση από τον θεσμικό ρόλο της.

Τα κολπάκια του στυλ παρούσα λειτουργία κλινικής και πλήρης λειτουργία της ίδιας κλινικής με διπλάσιο αριθμό νοσηλευτών για την ίδια δύναμη κλινών μόνο γελοιότητες μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Άλλωστε και οι τυφλοί πλέον βλέπουν ότι η διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε πλήρη απαξία και διαρκή σύγκρουση με όλους τους νοσηλευτές του νοσοκομείου και η παραμονή της στη θέση αυτή μόνο επιδεινώνει την ήδη ζοφερή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: