Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ : ΠΑΜΕ ΣΑΝ …ΑΛΛΟΤΕ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ


Με πλήρη ένδεια νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού (μη ιατρικού) συνεχίζει το Αττικό νοσοκομείο. Οι νοσηλευτές είναι ακόμη λιγότεροι και θα γίνουν λιγότεροι καθώς αποχωρούν το αμέσως χρονικό διάστημα 49 νοσηλευτές ενώ συνεχίζεται η επέκταση λειτουργίας του νοσοκομείου με τη ίδια παλιά συνταγή : Τη «γνωστή» και μη …εξαιρετέα διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας και του ίδιους παρατρεχάμενους πού διαπιστώνει μονίμως ότι «λειτουργούμε οριακά».
Οι γιατροί ηρέμησαν και περιμένουν το … λαοπόδειο μάνα του «επιδόματος εφημέρευσης» της πρώτης ζώνης πιστεύοντας ότι θα πάρουν τα λεφτά σαν τους χωριάτες στο ανέκδοτο με τον Πατακό που τους …έγραφαν για «δωρεάν σπίτι» και το πρόγραμμα των εφημεριών τείνει να γεμίσει με καθηγητές και γιατρούς του (ΕΣΥ) που κάνουν …τηλεφωνικές εφημερίες ενώ κάποιοι από αυτούς δεν έχουν δει το νοσοκομείο νύχτα.
Τα επείγοντα λειτουργούν με 7-8 νοσηλευτές για 15-16 ιατρεία και μια …αόριστη υπόσχεση ότι η …ιατρική υπηρεσία θα βοηθήσει τη …νοσηλευτική.
Χειρουργεία καθυστερούν λόγων …δημοπρασιών για τα υλικά , ασθενείς απελπισμένοι υπογράφουν και φεύγουν.
Η απογοήτευση στο προσωπικό και η αβεβαιότητα για μέλλον του νοσοκομείου είναι διάχυτη ιδίως στα χρόνια αυτά της χολέρας του ΔΝΤ.

Αν αυτός είναι ο σκοπός της διοίκησης το έχει , για την ώρα , επιτύχει !

Δεν υπάρχουν σχόλια: