Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ( ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ )ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!

ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

altΟ κ. Γ. Παπανδρέου με την ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ) δεν υπαναχώρησε και στο ελάχιστο από τις μέχρι τώρα κατεδαφιστικές πολιτικές του αλλά και σχεδόν ευθέως ομολόγησε ότι θα κλιμακώσει την λεηλασία της χώρας και των εργαζομένων, στο όνομα της αξιοπιστίας της Ελλάδας απέναντι στο χρηματιστικό κεφάλαιο.

Ο κ Γ. Παπανδρέου, μετά την παράδοση της χώρας στην τρόικα, προχωρεί ακόμα παραπέρα και παραδίδει απολύτως όλη την εξουσία για τη διαμόρφωση της οικονομικής πορείας της χώρας απ’ ευθείας στις πολυεθνικές. Και αυτό συντελείται με την εξαγγελία της σύστασης «Επιτροπής Επενδύσεων», στην οποίαν θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλυτέρων εταιρειών πολυεθνικών του κόσμου.

Ταυτόχρονα Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε σειρά από νέα φορολογικά δώρα στις μεγάλες επιχειρήσεις ,που δεν αφορούν μόνο τα διανεμόμενα κέρδη τους αλλά θα συμπαρασύρουν και τα αδιανέμητα κέρδη τους ,ενώ αφορούν και τις ανέλεγκτες χρήσεις .

Την ίδια ώρα ,επίσης ,ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων στις ΔΕΚΟ, νέα λεηλασία των εργαζομένων τους και σειρά “απελευθερώσεων” επαγγελμάτων ,που οδηγούν σε περαιτέρω “καρτελοποίηση” της αγοράς.

Τέλος ,πελώρια ερωτηματικά προκαλεί η εξαγγελθείσα “κάρτα του πολίτη” ,διότι συχνά τέτοιου είδους κάρτες οδηγούν σε γενικευμένο ,άμεσο η έμμεσο ,φακέλωμα των πολιτών για τον έλεγχο και την χειραγώγηση τους.

http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: