Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Φλερτάρουμε επικίνδυνα με το φασισμό

Γράφει ο συνάδελφος Πέτρος Λαζαρίδης

"ΠΡΟΣΟΧΗ μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Όταν ο γιατρός δε συνταγογραφεί λαμβάνοντας υπόψιν του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ιατρικά κριτήρια, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά ανάλογα με τις επιταγές της πολιτικής εξουσίας, κάτι δεν πάει καλά.

Όταν τα “καλά φάρμακα” είναι για τους έχοντες, ενώ για τους υπόλοιπους τα “άλλα” και ο γιατρός το δέχεται και συμμετέχει στο παιχνίδι, τότε φλερτάρουμε επικίνδυνα με το φασισμό.

Όχι θα πουν ορισμένοι τα “γενόσημα” είναι εξ ίσου καλά, μόνο που είναι πιο φτηνά. Δε θα διαφωνήσω, δεν έχω τίποτε με τα φάρμακα, με τη λογική που μας επιβάλουν τα έχω. Να τα δίνουμε, να τα δίνουμε όμως σε όλους έτσι και οικονομία θα κάνουμε και δε θα υποχρεώνεται ο γιατρός πριν τη συνταγογράφηση να ελέγχει το πορτοφόλι ή αργότερα το “πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων” του αρρώστου.

Θέλουν να κάνουν τους γιατρούς συνένοχους, σήμερα είναι οι άποροι κι οι ανασφάλιστοι, αύριο οι μειονότητες, μεθαύριο οι αριστεροί. Η λογική όσο κι αν ακούγεται παρατραβηγμένη είναι η ίδια, επιλογή όχι με ιατρικά κριτήρια. Σήμερα τα “γενόσημα” αύριο τι;"

http://www.ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: