Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Οι θεομπαίχτες

Θαύμα ! Θαύμα έγινε στο ΑΤΤΙΚΟ
Εμφανίστηκε ξαφνικά στην κεντρική είσοδο "Ναΐδριον"  το οποίον ώ του θαύματος εμφανιζόταν στο ημερολόγιο που κυκλοφόρησε απο τον προηγούμενο μήνα αφειδώς στο νοσοκομείο (αλήθεια που βρέθηκαν τα χρήματα; τόσα πολλά έσοδα έχει ο άλλος ναός επίσης μέσα στο νοσοκομείο )

Ξεπέρασε όμως τόσο σε μέγεθος όσο και στην τοποθέτησή του σε κεντρικώτερο σημείο το αρχικό ΟΡΑΜΑ. Σιγά αδέρφια, σε λίγο θα μας αναγκάζετε να πληρώνουμε στο παγκάρι για να μπούμε στο κτίριο του νοσοκομείου.
Κατά τον παππά δεν αρκούσε ο ναός που υπάρχει στο προαύλιο και δεσμεύει αρκετές θέσεις πάρκινγκ για το μεγάλο αυτοκίνητο της παππαδιάς και σκέφτηκε να κάνει. . .  επέκταση.
Η Διοίκηση του νοσοκομείου παριστάνει την έκπληκτη με την ξαφνική εμφάνιση-θαύμα  του ναού- περίπτερο και "διαρρηγνύει τα ιμάτιά της " ότι δεν ερωτήθη από κανένα.
Ερωτήσεις που θέλουν απάντηση:
Ποιός διοικεί το νοσοκομείο; Ο διοικητής , οκαθηγητής, ο δεσπότης ή ο παππάς της ενορίας;
Ποιός έχει πληρώσει το εκτρωματάκι;
Σε περίπτωση που απαντήσετε ότι είναι δωρεά, σε ποιο Δ.Σ.έγινε αποδεκτή;
Πως μπορεί να περνά μέσα στο χώρο του νοσοκομείου νταλίκα πλατφόρμα φορτωμένη με το "ναΐδριον" χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως άδεια;
Αν σε περίπτωση κάποιος θελήσει να τοποθετήσει κτίσμα προσευχής άλλου θρησκεύματος θα έχει την ίδια τύχη;
Η Εταιρεία φύλαξης δεν αντιλήφθηκε την είσοδο της νταλίκας για να την εμποδίσει ή είχε εντολές απο την ανήξερη διοίκηση;
Μήπως έγινε το θαύμα; ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ






2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
A}ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑΙΔΡΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ.
Β}Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΙΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ.ΑΦΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΑΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΝΑΙΔΡΙΟΝ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΟΣ.
ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ,ΒΡΗΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
ΣΑΣ.

Chris είπε...

Πάντως ειλικρινά σαν Έλληνες δεν παιζόμαστε!!
Διαβάζω στη δημοσίευση το εξής «…στο ημερολόγιο που κυκλοφόρησε από τον προηγούμενο μήνα αφειδώς στο νοσοκομείο (αλήθεια που βρέθηκαν τα χρήματα; τόσα πολλά έσοδα έχει ο άλλος ναός επίσης μέσα στο νοσοκομείο» και λέω…
Εάν τη στιγμή της διανομής, για το ημερολόγιο ζητούσε η εκκλησία κάποιο αντίτιμο (πχ 1euro) τότε θα λέγαμε.. «δεν ντρέπονται μαζεύουν λεφτά συνέχεια και ζητούν αντίτιμο από το ημερολόγιο κτλ κτλ κτλ….»
Τώρα που μας το μοιράσανε δωρεάν, βρήκαμε άλλη κατηγόρια να πούμε..( όχι που δε θα βρίσκαμε)
Είμαστε άπαιχτοι….

Επίσης όσον αφορά την τοποθέτηση του ναϊδρίου στο συγκεκριμένο σημείο, σας πληροφορώ ότι όχι μόνο εμποδίζει αλλά εξυπηρετεί όλους όσοι επιθυμούσαν να ανάψουν το κερί τους και να προσευχηθούν για τους ασθενής τους και δεν το κάνανε λόγω απόστασης (έστω και μικρής) με τον άλλο μικρό ναό.
Άλλωστε δεν σου επιβάλει κανείς να αφήσεις χρήματα για το κερί που θα πάρεις και πολύ περισσότερο δεν σου επιβάλει κανείς να εισέλθεις στο ναό ή όχι.

Προς τι λοιπόν αυτό το μένος απέναντι στην κίνηση αυτή της τοποθέτησης; Πλήρωσε κάτι το νοσοκομείο; Πλήρωσα κάτι εγώ; Πλήρωσες κάτι εσύ αγαπητέ αρθρογράφε;
Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες… ο ένας θα κάνει το παν για να βγάλει το μάτι του άλλου με πικρόχολα σχόλια (βλέπε.. εκτρωματάκι, ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ κ.α.)

Αυτά τα ολίγα και sorry για την πολυλογία..