Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!



ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Η κορυφαία στιγμή της μάχης για δημόσια υγεία έφτασε.  Η έκβαση του αγώνα που ξεκίνησε με την μεγαλειώδη κατάληψη του υπουργείου υγείας, θα κρίνει το πως θα διαμορφωθεί η υγειονομική περίθαλψη στον τόπο μας τα επόμενα 30 χρόνια. Η κυβέρνηση και ο κατοχικός υπουργός-ψεύτης Λοβέρδος παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά μπροστά στο μεγαλειώδες ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που διαμορφώνεται τούτες τις ημέρες.  Μετά την απεργία-διαρκείας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΙΣ 10 Φλεβάρηπου αποφάσισαν ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και οι γιατροί του ΙΚΑ, στο χορό ξαναμπαίνουν οι φαρμακοποιοί ,ενώ δηλώνουν συμπαράσταση και ετοιμάζονται να συμμετέχουν και οι κλάδοι των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στην υγεία.
Κάθιδρος ο λογιστής Λοβέρδος (που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ υπουργός Υγείας) βλέπει να σβήνει μια λαμπρή πολιτική καριέρα (χτισμένη στο αίμα των εργαζομένων που τους κατάργησε  κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα). Και χρησιμοποιεί αυτός ο «νέος φέρελπις» πολιτικός τις γνωστές παμπάλαιες μεθόδους: ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ και ΛΑΣΠΗ. Απεργοσπασία απέναντι στους συναδέλφους γιατρούς του ΙΚΑ, βάζοντας άλλους συναδέλφους από άλλα ταμεία να κάνουν την δουλειά τους. ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ διαδίδοντας ότι χθες η απεργία είχε συμμετοχή μόνο 0,2% (ή 42 γιατροί όπως διέδωσαν οι μισθοφόροι παπαγάλοι του MEGA!!!!) στο λεκανοπέδιο αττικής, και ότι οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται από τους απεργούς ιατρούς. Δεν λέει όμως ότι με το νόμο του η ταλαιπωρία για τους ασθενείς θα γίνει πολλαπλάσια και οι υπηρεσίες υγείας πολύ χειρότερες.

ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ:
Ø  Να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά συμμετοχής (που σημειωτέον κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στο λεκανοπέδιο Αττικής παρά το ότι δεν καταγράφουν επίσημα όλους τους απεργούς οι υπηρεσίες).
Ø   Στον πόλεμο που άνοιξε κανείς συνάδελφος να μη μείνει ΑΠΕΞΩ. Μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Εμείς έχουμε κι άλλες εφεδρείες, κε ΥΠΟΥΡΓΕ! Θα τις ρίξουμε ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ! Οι μέρες σας είναι μετρημένες!!!

Συνάδελφοι:
Είναι γνωστός ο ρόλος αυτής της κυβέρνησης: να διαλύσει ό,τι απέμεινε από δημόσια δωρεάν υγεία και να το παραδώσει στους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες υγείας!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
·         Τις περικοπές των μισθών μας. Με το νέο μισθολόγιο ετοιμάζονται να τους πετσοκόψουν κι άλλο. Ο μισθός του ειδικευομένου θα φτάσει ξανά κάτω από 1000 ευρώ.
·         Τις περικοπές των εφημεριών. Απλήρωτες εφημερίες , περισσότερη δουλειά και ανασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης, ζούμε διαρκώς εδώ και δυό χρόνια.
·         Την κατάργηση και το ποδοπάτημα της συλλογικής μας σύμβασης, της μεγαλύτερης κατάκτησης του κλάδου. Κόψαν τους μισθούς, παγώσαν τις προσλήψεις, ξαναθεσπισανε τον βαθμό του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. Παραδίδουν τα νοσοκομεία στους πανεπιστημιακούς, που όχι μόνο δεν τους καταργεί το ιδιωτικό ιατρείο, αλλά τους παρέχει και τον αναπληρωτή διοικητή των πανεπιστημιακών νοσοκομείων!!!
·         Τις περικοπές στα υλικά και τα φάρμακα. Mε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τα χρήματα για υλικά , φάρμακα και εφημερίες φτάνουν μέχρι τον ΑΠΡΙΛΙΟ. Για το λόγο αυτό έχουν κόψει τις προμήθειες υλικών και δεν υπογράφουν (π.χ. νοσοκομείο Νίκαιας), με αποτέλεσμα να ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ κρίσιμα χειρουργεία. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων θα γίνουν ασφυκτικές και θα θυμίζουν χώρες της υποσαχάριας Αφρικής με υλικά Κίνας και Ταιβάν: επικίνδυνα κι άχρηστα!!!

Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη που ήρθε μόνο για να διαλύσει ΟΤΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΠΟ. Είναι μια κυβέρνηση απόδοσίλογες μαριονέτες που με την τρομοκρατία, τη σπέκουλα και το ψέμα έσπειρε την απαισιοδοξία και τον φόβο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνία για να την παραδόσει στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και των λειτουργών της  να έρθει το ΤΕΛΟΣ της!!!!!!!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να κανουν την δουλεια τους οφειλουν οι γιατροι του οπαδ,,,αρκετα με τους κηφηνες ικατζηδες που κονομανε με την ανεξελεγκτη συνταγογραφηση ,,,αρκετα με το κλειστο κυκλωμα ικατζηδων φαρμακοποιων εταιριων,,,,δουλεια της αριστερας ειναι να σπαει τα στεγανα κθκλωματα της μασας στην υγεια και οχι να καλυπτει με ξυλινα δημοσιεθματα τους ικατζηδεες!!!ελεοος πια !!!

Ανώνυμος είπε...

den einai tyxaio pou oles oi anartiseis einai me miden sxolia..stalinikes methodoi akoma kai se ena blogaki...oraioi!