Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Νέα επίθεση στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, το ωράριο και τις ώρες εργασίας στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ηλία Βρεττάκου και του μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Δέσποινας Σπανού

          Κατά τη σημερινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ιδίου επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μας ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων του μνημονίου και της Τρόικα προετοιμάζει νέα επίθεση σε βάρος των Δημοσίων Υπηρεσιών και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
1.              Ο Υπουργός Εσωτερικών έθεσε στο τραπέζι μεταξύ των άλλων και το θέμα της αύξησης των ωρών εργασίας στο Δημόσιο και του ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση και την σύνδεσή του με το νέο μισθολόγιο. Φαίνεται καθαρά ότι, με πρόσχημα τις ανάγκες του πολίτη, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των ωρών εργασίας και η επέκταση και στο Δημόσιο της ελαστικότητας που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα. Η επίκληση των αναγκών του πολίτη, γίνεται για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αφού είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με τις περικοπές δαπανών λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών, το πάγωμα των προσλήψεων έχει οδηγήσει και οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
2.              Οι ανακοινώσεις για το νέο μισθολόγιο επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι ο θεσμός θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη διαιώνιση της λιτότητας και νέες περικοπές αφού ο Υπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι για το μισθολόγιο θα διατεθούν τα ποσά που προβλέπονται στο μνημόνιο, δηλαδή 2,7 δις λιγότερα από το 2009, στοιχείο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες.
3.              Για την μείωση, τέλος, των αποδοχών των υπαλλήλων που προωθείται παρά τις αντίθετες νομοθετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για όσους υπάλληλους στα πλαίσια του Καλλικράτη θα μεταταγούν σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά και τη σημερινή συνάντηση και τα νέα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση είναι ανάγκη να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της στάσης εργασίας στις 10 Φλεβάρη και της γενικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις 23 Φλεβάρη.
                                                                                      Αθήνα 3/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: