Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δικαστική έρευνα


Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν χθες και κατέθεσαν ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Βασίλης Κινούς και η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού μας ιδρύματος κ. Λούση Καλαμάτα, αναφορικά με τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο της εργασίας τους.
Οι δύο πρόεδροι έδωσαν κατάθεση, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενεργείται από την ανακρίτρια Ρόδου κ. Κωτούλα για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης, αν δηλαδή κάποιος ασθενής έχει πάθει ζημία ή έχει πεθάνει εξαιτίας των λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου.
Για την ίδια υπόθεση σήμερα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ο πρώην αλλά και ο νυν πρόεδρος του νοσοκομείου κ.κ. Θανάσης Κοσσιώρης και Μιχάλης Κόκκινος, ενώ θα ακολουθήσουν και οι καταθέσεις των πρώην και νυν μελών της Β΄ΔΥΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση έχουν ασκηθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο τον Οκτώβριο του 2010 ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου υπηρεσιακού παράγοντα.
Αν και οι διώξεις είναι σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο, η δικογραφία της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου η οποία και καλείται να διερευνήσει κατά πόσο υφίσταται η διακεκριμένη μορφή της έκθεσης, εξαιτίας των λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου.
Η εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει με αφορμή την 9σέλιδη αναφορά – υπόμνημα που κατέθεσαν τον Μάιο του 2009 οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Ρόδου και η οποία αναφέρονταν στα ζητήματα: της ψυχιατρικής κλινικής, της νευρολογικής κλινικής, του φαρμακείου του νοσοκομείου, της στελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό, στη λειτουργία του ενός και μοναδικού κλιβάνου στη περιοχή μας, του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας, στις οφειλές του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές και τη ρύθμιση των χρεών του.
Στην ίδια αναφορά τονιζόταν επίσης ότι παρά τα προβλήματα αυτά, το Νοσοκομείο μας εξακολουθεί να είναι η πιο ασφαλής δομή υγείας, αλλά και πως το μόνο αίτημά τους είναι οι άμεσες αλλά και οριστικές λύσεις από την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. εισαγγελέα ο οποίος και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν και κατέθεσαν ανωμοτί οι πρώην και νυν διοικητές και υποδιοικητές της ΔΥΠΕ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής και αφού εξετάστηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για έκθεση και παράβαση καθήκοντος
ΠΗΓΗ ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: