Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΕΙΝΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 (προς τους υγειονομικούς συντάκτες)
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει έγκαιρα εκφράσει την αναλυτική του εκτίμηση για το απαράδεκτο και αντιλαϊκό «πολυνομοσχέδιο-σκούπα» του κ. Λοβέρδου:
<!Καταργεί κάθε έννοια δωρεάν και δημόσιας περίθαλψης.
ΠαΠαραδίδει το σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
<!Διαλύει κάθε έννοια δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους.
<!Κατοχυρώνει ισοβίως τα σκανδαλώδη προνόμια του μεγαλοκαθηγητικού και μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου στα νοσοκομεία.
Περιλαμβάνει, από την μια, μια σειρά φωτογραφικών διατάξεων που βολεύουν «ημέτερους», και από την άλλη, μια σειρά διατάξεων που επιδεινώνουν δραματικά τα προβλήματα τμημάτων γιατρών, όπως π.χ. δραματική αύξηση n αναμονής σε ορισμένες ειδικότητες.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί παραμένουν αμετακίνητοι στη διεκδίκηση δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιας, σύγχρονης και καθολικής νοσοκομειακής περίθαλψης.
Καταγγέλλουν τις δραματικές περικοπές προϋπολογισμών των νοσοκομείων, που τα απειλούν με άμεση αναστολή της λειτουργίας τους.
Καταγγέλλουν τη δραματική υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Καταγγέλλουν την αναστολή προσλήψεων νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού, ακόμα και σε θέσεις που έχουν ήδη κριθεί και έχουν εκδοθεί αποφάσεις διορισμού!
Καταγγέλλουν την απαράδεκτη τακτική να «χαρατσώνονται» από την τσέπη τους οι ασθενείς στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία.
Μέσα σε όλα αυτά, οι «πονηρές» διατάξεις του νομοσχεδίου που κατοχυρώνουν εσαεί τα σκανδαλώδη προνόμια του μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου στο ΕΣΥ:
<!Διαιωνίζουν τη μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς και παραοικονομίας που υπάρχει στα νοσοκομεία.
<!Καταργούν οριστικά και τα τελευταία θεσμικά υπολείμματα από τη Συλλογική Σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών και το Ν. 3754/2009.
Ενώ η κοινωνία έχει ανάγκη στα δημόσια νοσοκομεία από περισσότερες κλίνες νοσηλείας, περισσότερους νοσηλευτές, πολύ περισσότερους γιατρούς, η κυβέρνηση και η τρόικα θέλουν λιγότερα κρεβάτια, λιγότερους νοσηλευτές, λιγότερους μάχιμους γιατρούς και ισχυρότερους μεγαλοδιευθυντές και μεγαλοκαθηγητές.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει, δηλώνουν ότι δεν δεσμεύονται για εφημεριακή υπερεργασία πέρα των ορίων που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Στην αλαζονική συμπεριφορά του κ. Λοβέρδου και στην προσπάθεια που αναιτιολόγητα κάνει για να ξοφλήσει γραμμάτια στην παρέα, του που τον βοήθησε στη συγγραφή του νομοσχεδίου που απορρίπτεται από όλους του κλάδους των γιατρών, του απαντάμε:
<!Συμμετέχουμε ολόψυχα στον αγώνα με κέντρο το κατειλημμένο υπουργείο Υγείας.
<!Απεργία από σήμερα ως και τις 10/02/11.
<!Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 23/02/11.
<!Συνελεύσεις Δευτέρα και Τρίτη σε όλα τα νοσοκομεία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                             ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ__

Δεν υπάρχουν σχόλια: