Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Προς τον Πρόεδρο της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ


Η απεργία στις 23 Φλεβάρη αποτέλεσε ένα ακόμα σημαντικό σταθμό στην πορεία τους εργατικού κινήματος ενάντια στο μνημόνιο που επέβαλαν στο λαό και τους εργαζόμενους η Κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία σε συνδυασμό με τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απαιτούν οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.
Η απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη ανέδειξαν νέα ποιοτικά στοιχεία όπως τη συμμετοχή σε αυτή και τις διαδηλώσεις σημαντικού τμήματος εργαζομένων που μέχρι χθες απείχαν από τους αγώνες, η αντοχή των απεργών απέναντι στην προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών να διαλύσουν την συγκέντρωση στην Αθήνα, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τμημάτων από τα μεσαία στρώματα που πλήττονται από την κρίση.
Γι αυτό ζητάμε τη άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να  εκτιμήσουμε την απεργία στις 23 Φλεβάρη και να βγάλουμε συμπεράσματα. Ταυτόχρονα εκτιμάμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να επιμείνει και να προτείνε οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταλήξουν άμεσα σε ένα σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα με πρώτο βήμα την κήρυξη νέας Γενικής Απεργίας στις 17 Μάρτη αλλά και άλλες ενδιάμεσες  δράσεις που θα  υποβοηθούν την επιτυχία της απεργίας.


Αθήνα 28-2-2011

Για το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Παντέλης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: