Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Απεργία 11 Μάη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

 Αθήνα: Ιουλιανού 42-46 τ.κ. 10434
           Τηλ.: 2108234914,fax: 2108234916,κιν.:6936557550
www.pasonop.gr                     email: pasonop@gmail.com

Αθήνα, 09/05/2011
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


«Συμμετοχή της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. στη γενική απεργία της 11ης Μαΐου 2011»

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) συμμετέχει Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν από κοινού ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011.
Ο αγώνας για την ανατροπή των όρων του μνημονίου αλλά και απέναντι σ’ όσους απεργάζονται τη διάλυση του κοινωνικού ιστού στην πατρίδα μας, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων νοσοκομείων, οι υπερωρίες του οποίου παραμένουν απλήρωτες τους τελευταίους έξι μήνες καθώς η Κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών, έχει έναν επιπλέον λόγο προκειμένου να διαμαρτύρεται.
Η αναποτελεσματικότητα του Υπουργού Υγείας, ο οποίος πλέον ενδιαφέρεται μόνο για τη δημοφιλία του μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις, είναι περισσότερο από εμφανής. Οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν, τα υλικά και τα φάρμακα χορηγούνται με το σταγονόμετρο, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών συνεχώς υποβαθμίζεται και η μεθοδευμένη προσπάθεια του κ. Λοβέρδου να παρουσιάσει το κλείσιμο του 40% των νοσοκομείων ως μονόδρομο, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του Υπουργού Υγείας.
Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές επιλογές, το Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων νοσοκομείων που σήμερα πλήττεται βάναυσα χωρίς να ανήκει στους λεγόμενους «προνομιούχους», δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ευθυγραμμιστεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα για την επιβίωση.
           
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: