Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σε εφημερία με 900 άτομα- Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε γιατρός για ράντζο στο «Αττικό Νοσοκομείο»

02/05/2011   (Ιn.gr)

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε γιατρός του Νοσοκομείου «Αττικόν» επειδή έβαλε καρκινοπαθή τελικού σταδίου σε «ράντζο» και όχι σε κανονική κλίνη.

Η σύλληψη έγινε τη Δευτέρα, ενώ το περιστατικό συνέβη αμέσως μετά τη λήξη της εφημερίας του Νοσοκομείου την Πρωτομαγιά.

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας εξετάστηκαν 900 ασθενείς και έγιναν 165 εισαγωγές.

Κάποιοι ασθενείς ελλείψει κρεβατιών μπήκαν σε ράντζο. Συνοδός ασθενούς που τοποθετήθηκε σε ράντζο μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και κατέθεσε μήνυση εναντίον της συντονίστριας εφημερίας, επικαλούμενος «έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο».

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί η γιατρός.

Η γιατρός προσήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να εκτελεστεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

«Αυτό συνέβη παρά τα εντονότατα διαβήματα διαμαρτυρίας στα οποία προέβη η ΟΕΝΓΕ από την πρώτη στιγμή» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δ. Βαρνάβας, ο οποίος κατηγορεί τον υπουργό Υγείας διότι «στοχοποίησε τους γιατρούς, ώστε να μετακυλήσει σ΄ αυτούς την ελεεινή κατάσταση των Νοσοκομείων».



02/05/2011
Αττικόν: Ανέστειλαν τη λειτουργία του μετά τη δίωξη στη γιατρό(MEGA (ιστοσελίδα))


Αναστολή λειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου αποφάσισαν για την Τρίτη οι γιατροί, μετά τη σύλληψη της συναδέλφου τους, συντονίστριας εφημερίας, για έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο κατά τη βραδινή εφημερία της Κυριακής.

Η συντονίστρια εφημερίας συνελήφθη μετά την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου από συγγενή ασθενούς που νοσηλεύθηκε σ'' ένα από τα 30 ράτζα τα οποία είχαν μπει στο διάδρομο της Δ'' Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Σε βάρος της γιατρού, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, σχηματίστηκε δικογραφία και διατάχθηκε περαιτέρω προανάκριση.

Οι γιατροί του Αττικόν θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη γενική συνέλευση, προκειμένου ν'' αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εκρόσωποι του κλάδου καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να διώκεται γιατρός για τις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: