Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Παλαμοκρούστες και οσφυοκάμπτες


Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν το απόγευμα της Παρασκευής στη συνάθροιση του υπουργού Υγείας με ΥΠΕαρχες και Διοικητές Νοσοκομείων βρέθηκαν μπροστά σ΄ ένα αηδιαστικό θέαμα.
Ο καλός μαθητής Χ. Ζηλίδης, διοικητής της 3ης ΥΠΕ, σήκωσε το χεράκι του και ανέφερε στον παιδονόμο υπουργό πως ακτινολόγοι και αναισθησιολόγοι παίρνουν πολλές άδειες, εννοώντας τις άδειες επικινδυνότητας, τα ρεπό και την κανονική άδεια. Τότε ο υπουργός άρχισε να λοιδορεί τους γιατρούς, ενώ Διοικητές Νοσοκομείων και  ΥΠΕαρχες χτυπούσαν παλαμάκια
Τέτοιες εικόνες έχουν τη χάρη τους όταν συμβαίνουν σε νηπιαγωγεία. Προκαλούν όμως αηδία όταν συμβαίνουν σε συναθροίσεις κομματικών εγκαθέτων που ανελίχθηκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Κραυγάζει ο εσμός για τις νόμιμες άδειες και τα ρεπό των γιατρών, ενώ σιωπά για τα θανατηφόρα κενά. Στη Δυτική Μακεδονία, την περιφέρεια του κ. Ζηλίδη, έχασε το Μ. Σάββατο τη ζωή της μια 30χρονη γυναίκα μητέρα τριών παιδιών εξαιτίας των ελλείψεων γιατρών. Ο κύριος αυτός δεν βγήκε να ζητήσει ούτε συγνώμη. Τώρα στήθηκε  ανερυθρίαστα μπροστά στις κάμερες για να σπιλώσει γιατρούς που εργάζονται και εφημερεύουν νυχθημερόν.
Δείτε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: