Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΠ-ΟΤΑ ΑΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!


 ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ  
 ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ
 Συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Η διαδήλωση έγινε στα πλαίσια της παναττικής στάση εργασίας από τις 11:30 έως την λήξη του ωραρίου που είχε κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ για το θέμα του 40ωρου και της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ κατά της διεύρυνσης του ωραρίου των υποχρεωτικών μετατάξεων και της ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας των Δήμων.
Οι εργαζόμενοι αρχικά επιχείρησαν να φτάσουν στη Βουλή και το Υπ Εσωτερικών, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην λεωφόρο Βασ. Σοφίας.
 Στη συνέχεια μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου επιχείρησαν να πάνε μέσα από το Κολωνάκι και από εκεί προς το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο και πάλι εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.
Στο Κολωνάκι, οι εργαζόμενοι έπεσαν πάνω  στον πρώην γ.γ. του υπ.Οικονομικών, Δ.Γεωργακόπουλο, ο οποίος καθόταν σε καφέ της περιοχής. Με ντουντούκες ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνοντας έτσι τον πρώην γ.γ. του ΥΠ. ΟΙΚ να μεταφερθεί στο εσωτερικό της καφετέριας προκειμένου να αποφύγει την περεταίρω κατακραυγή από τους απεργούς.
Ακολούθως μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου επιχείρησαν να κάνουν για δεύτερη φορά την ίδια διαδρομή αλλά και πάλι δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικοί. Η αστυνομία χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο εμπόδιζε την πορεία των εργαζομένων ενώ έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
 Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ επέστρεψαν στη Βουλή και στην προσπάθεια αντιπροσωπεία από Σωματεία και Συνδικαλιστές από την ΑΔΕΔΥ της ΠΟΕ ΟΤΑ να προσεγγίσουν το κτίριο αντιμετωπίστηκαν με βιαιότητα από τα ΜΑΤ ενώ έγινε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε απο τα ΜΑΤ ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Παναγιώτης Βελέτζας, ο οποίος διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο.
 Οι επιθέσεις αυτές αλλά και η απαγόρευση της διαδήλωσης να προσεγγίσει τη Βουλή και το Υπ Εσωτερικών φαίνεται ότι κινείται στα πλαίσια της προωθούμενης πολιτικής από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: