Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συζήτηση στην βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης.


Παρακολουθήσαμε την συζήτηση στην βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει.

Η τοποθέτηση του κατά τύποις πρωθυπουργού ήταν να ζητήσει ψήφο στην κυβέρνησή του στην ουσία για να πλατύνει και να βαθύνει την αντιλαϊκή του πολιτική. Σε μια κίνηση τακτικής προανάγγειλε τη διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο «για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα», όπως είπε.
Εριξε και το «τυρί» αναφερόμενος σε αλλαγές στο λεγόμενο κοινωνικό κράτος προαναγγέλλοντας κάποια πενιχρά επιδόματα που θα περιοριστούν σε μια πολύ μικρή μερίδα εργαζομένων και ανέργων που βρίσκονται ή έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης και βέβαια αναφέρθηκε σε πολιτικές που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου, εμφανίζοντας αυτή την πολιτική σαν μονόδρομο. Επιδόθηκε ακόμα για μια φορά στο γνωστό του σπορ των εκβιασμών, μιλώντας για χρεοκοπία και στάση πληρωμών κάτι που συνάντησε την αντίδραση των αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Δεν μπορείτε να ξεγελάτε τον κόσμο όπως παλιά, είπε η Α. Παπαρήγα, καταστράφηκε το χαρτί του εκβιασμού τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Ουσιαστικά όλες οι προτάσεις του Παπανδρέου ήταν επενδυμένες με εκβιαστικά διλλήματα και με την απειλή της χρεοκοπίας και την στάση πληρωμών, λέγοντας ουσιαστικά ότι αν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές που προτείνει η χώρα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί και τα ταμειακά αποθέματα του κράτους.

Ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε ως καταλληλότερος διαχειριστής των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και χαρακτήρισε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό κίνηση απελπισίας και έσχατη λύση. Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ ζήτησε εκλογές θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου. Η πρόταση για δημοψήφισμα του πρωθυπουργού υπονομεύει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δυο αυτά κόμματα και κάλεσε την κυβέρνηση να αποφύγει να θέσει στο λαό διχαστικά διλήμματα, ισχυρίστηκε.  Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέπληξε την κυβέρνηση για την αδυναμία της να προχωρήσει δυναμικά σε ιδιωτικοποιήσεις και στις περικοπές των κοινωνικών δαπανών και το κάλεσμα για συνεννόηση που ζητάει μαζί του ο πρωθυπουργός το εξέλαβε σαν αδυναμία της κυβέρνησης να μπορέσει μόνη της να διαχειριστεί την λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Απ’ την πλευρά του ο Καρατζαφύρερ έκανε μια ομιλία ουσιαστικά στήριξης του ΓΑΠ αφήνοντας επανειλημμένες αιχμές στους συγκατοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας και περισσότερο στον Α. Σαμαρά, συμφωνόντας όμως μαζί του για πρώωρες εκλογές και επέμεινε στην θέση του για κυβέρνηση συνεργασίας με προϋπόθεση να συμμετέχουν σ αυτή Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. «Εγώ δεν το ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο όχι γιατί δεν το πιστεύω αλλά γιατί δεν πιστεύω εσάς», είπε απευθυνόμενος προς τον Γ. Παπανδρέου, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ σε «εξαπτέρυγα της κυβέρνησης», ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Προτιμώ να είμαι ένα εξαπτέρυγο της ανάγκης αντί να είμαι ένα χερουβείμ της ανοησίας».

Τις θέσεις του ΚΚΕ και του Σύριζα της παραθέτουμε σε βίντεο οπότε δεν υπάρχει λόγος να τις αναφέρουμε εκτενέστερα.




 
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: