Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΚΟΜΜΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!


pagalosΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ 40 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
ΙΔΟΥ Η ΝΕΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
Δεν πρόλαβε να πέσει η αυλαία της ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης και ο Θ. Πάγκαλοςέσπευσε να αποκαλύψει το "νέο" αποκρουστικόπολιτικό και κοινωνικό της πρόσωπο!
Τα ρεπορτάζ που παραθέτει στη συνέχεια, χωρίς κρίσεις και σχόλια, η Ίσκρα από διάφορες ιστοσελίδες, είναι άκρως αποκαλυπτικά για ταπρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και τονΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως «κόμμα τραμπούκων».
Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ«έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους». Αντίθετα, όπως είπε, «είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».
Απαντώντας ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, έκανε λόγο για «ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων» από τον κ. Πάγκαλο.
«Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής», τόνισε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε ότι «ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική τουασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας».
«Αδικος ο κόπος του», υπογράμμισε και υποστήριξε ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και το καράβι της κυβέρνησης μπάζει νερά από παντού».
«Θα τους πνίξουν η οργή και ο πόνος των ανέργων και της κοινωνίας που γεννά η ανάλγητη πολιτική τους. Ο λαός μας, με πείσμα και υπερηφάνεια, θα ρίξει την κυβέρνηση με ειρηνικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες», κατέληξε.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 40 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Αίσθηση προκάλεσε για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί του Σαββάτου προανήγγειλε κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία, τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, άφησε αιχμές σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί».

Υπεραμυνόμενος εκ νέου της θέσης του περί του «μαζί τα φάγαμε», ο Θ.Πάγκαλος παρατήρησε: «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν». Προανήγγειλε, δε, την έκδοση βιβλίου, το οποίο όπως είπε συγγράφει αυτόν τον καιρό, το οποίο θα εξηγήσει πλήρως το επιχείρημα, καθώς θα τιτλοφορείται: «Μαζί τα Φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί».

Όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα, ο Θ.Πάγκαλος συμφώνησε με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις υπέρ των αδύναμων στο μέλλον. Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα -εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%- και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.

Σε σχόλιο για το ότι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο Θ.Πάγκαλος -ο οποίος προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής- προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την επιτροπή.

Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου». 

Χαρακτηριστικά, επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους διπλωματικούς, άντε τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς». «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές για το θέμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. Υπογράμμισε πως «ο φράχτης στον Έβρο δεν θα σταματούσε παρά μόνο μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και πάλι θα ήταν επικίνδυνο λόγω των ναρκοπεδίων στην περιοχή».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, ώστε να περάσει το μήνυμα σε όσους σκοπεύουν να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα πως το πιθανότερο είναι να βρεθούν πίσω στις πατρίδες τους.

Για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μίλησε στο Mega το πρωί του Σαββάτου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο της αντιμετώπισης του ζητήματος από την κυβέρνηση.

«Ο δήμος δεν φυλάει τα σύνορα της χώρας. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και περισσότερα ακόμα» δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Πηγή: in.gr
ΠΗΓΗ:   www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: