Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σε επίσχεση εργασίας νοσηλευτές στον «Ερυθρό Σταυρό»


07/06/2011   (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Υπό κατάληψη από τους εργαζομένους του τελούσε χθες ο «Ερυθρός Σταυρός». Στο νοσοκομείο εξυπηρετήθηκαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, αφού οι νοσηλευτές βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, λόγω του ότι έχουν να πληρωθούν τις δεδουλευμένες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες από τον Ιανουάριο.
 «Είμαστε απλήρωτοι από τον Ιανουάριο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μας υπόσχονται ξανά και ξανά. Τώρα μας έχουν πει ότι στις 13 Ιουνίου θα πληρωθούμε τον Φεβρουάριο», είπε στην «Ε» ο Λεωνίδας Δημητρόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Περίπου τριακόσιοι νοσηλευτές είχαν μοιραστεί στο νοσοκομείο προκειμένου να καταλάβουν νευραλγικούς χώρους, όπως είναι τα χειρουργεία, το λογιστήριο ασθενών, τα γραφεία της διοίκησης. Από τις οκτώ το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι οι νοσηλευτές μοίραζαν στους πολίτες φυλλάδια με τα αιτήματά τους. Οι τελευταίοι που βρέθηκαν στο νοσοκομείο, είτε για κάποια τακτική εξέταση, είτε για άλλους λόγους, άκουγαν τους νοσηλευτές και εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους.
«Σε όλους τους τομείς υπάρχει πρόβλημα. Μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών. Γιατί να μη διαμαρτυρηθεί με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας; Να μη διεκδικήσει αυτά που δικαιούται κι έχει δουλέψει;», είπε στην «Ε» ο Αλκης Παπανικολάου, συνταξιούχος.
«Θέλω να κάνω τη δουλειά μου αλλά καταλαβαίνω την αγανάκτησή τους που δουλεύουν και δεν έχουν πληρωθεί», συμπλήρωσε η 47χρονη Ελένη Ζώη.
Οι νοσηλευτές εκτός από τις δεδουλευμένες υπερωρίες ζητούν να τους καταβληθεί το επίδομα των 176 ευρώ που διεκδικούν από το 2004. «Το επίδομα ξεκίνησε να δίνεται το 2002 με υπουργική απόφαση. Σε εμάς όμως δεν δίνεται, παρ'' όλο που το διεκδικούμε από το 2004 και έχουμε πρωτόδικη απόφαση. Ζητούν από εμάς άλλη μια απόφαση δικαστική. Εν τω μεταξύ υπάρχουν αποφάσεις Εφετείου και Αρείου Πάγου που κρίνουν δίκαιη την καταβολή του επιδόματος».
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα, σύμφωνα με τον Λεων. Δημητρόπουλο, την επίσχεση εργασίας και την κατάληψη του νοσοκομείου, ενώ το μεσημέρι σε γενική συνέλευση θα αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
«Αναμένουμε τη συζήτηση του θέματος του επιδόματος των 176 ευρώ από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου», προσθέτει ο Λεων. Δημητρόπουλος, «παρ'' όλο που η πληροφόρησή μας είναι ότι η εισήγηση θα είναι αρνητική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: